Robin Figren klar för HockeyAllsvenskan
Publicerad: 2022-09-13
Nyligen pensionerade hockeyspelaren Robin Figren är klar för HockeyAllsvenskan. Robin har anställts som ny mediakoordinator.

För ungefär en månad sedan meddelade Robin Figren att den aktiva hockeykarriären är över. På meritlistan finns 448 matcher i SHL, landslagsspel samt proffsejourer i Schweiz och Nordamerika.

Nu är Robin klar som ny mediakoordinator i HockeyAllsvenskan.

– Jag har försökt förbereda min karriär efter hockeykarriären ett tag och har alltid varit intresserad av den mediala biten med journalistik och media. När karriären tog slut för ett tag sedan så började jag jaga jobb och såg att HockeyAllsvenskan sökte en mediakoordinator. På den vägen är det, berättar han.

Robin Figren ska arbeta med ett helt nytt projekt där fokus ligger på att lära känna spelarna under hjälmarna och bakom kulisserna.

– Det finns en grundtanke men upplägg och detaljer är flytande och det ska vi sätta framöver. För mig handlar det om att promota ligan, klubbarna och spelarna på ett nytt sätt.

Varför passar du i den här rollen?
– Jag älskar den kreativa delen, att sitta och spåna, komma på roliga idéer och skapa bra content. Jag vill tro att jag har bra kompetens att närma mig spelare och känna av dem. Tror jag och spelarna kommer hitta bra samarbeten. Det handlar inte om att jag kommer att stå och peka med hela handen, utan att vi ska hitta på kul saker tillsammans.

Det känns som du har fördel av att precis ha spelat själv?
– Jag vill tro det. Jag tänker nog mer som en hockeyspelare än en arbetare, det sistnämnda har jag ju bara varit i några timmar.

Skridskorna på hyllan alltså men fötterna är kvar i hockeymyllan.

– Det blir hockey med nya perspektiv. Jag ser verkligen fram emot den här utmaningen.

Gabriel Monidelle, VD, HockeyAllsvenskan om rekryteringen och satsningen:

– Jätteroligt att vi får med Robin på den här satsningen. Jag tror han är helt rätt för den här rollen med sin bakgrund som elitspelare men också med stor kunskap om sociala medier, säger han och fortsätter:

– Det vi vill skapa med den här satsningen är på ett helt nytt sätt än mer stärka intresset för våra spelare, matcher och klubbar. Det ska vi göra genom att framhäva spelarna utanför hockeyn med en blandning av personlighet och humor som vi förpackar som content anpassat för dagens supportrar. Ska bli mycket intressant att följa det här under året och jag är helt säker på att Robin med sin personlighet kommer locka till mycket skratt och annorlunda vinklar.

Jonas Gustavsson