Södertälje vann mot serieettan - och två sudden-vinster
Publicerad: 2020-11-01
Södertälje blev första lag att besegra Björklöven i höst - och i söndagens tidiga matcher så blev det även övertidsvinster för Karlskoga och Västerås.

Karlskoga - MODO 4-3 (OT)

Målskyttar Karlskoga: Sebastian Fakt 2, Filip Roos, Henrik Björklund

Målskyttar MODO: Aleksi Heponiemi, Martin Kaut, Jeremias Lindewall

Noterat:

– Karlskoga slog tillbaka MODO med 4-3 efter övertid i en rafflande match. Karlskoga ledde med 3-1 efter drygt halva matchen, men MODO lyckades komma ikapp i den tredje perioden. Martin Kaut sköt 2-3 mitt i den sista akten, och sedan kvitterade Jeremias Lindewall till 3-3 i slutminuterna - och båda spelarna gjorde därmed sina första kassar i HockeyAllsvenskan. Sebastian Fakt avgjorde därefter för BIK på övertid.

– Sebastian Fakt både inledde och avslutade målskyttet för Karlskoga och blev således tvåmålsskytt.

– Karlskogas Henrik Björklund gjorde mål för fjärde matchen i följd.

– Karlskoga blandar och ger resultatmässigt just nu. Laget hade tre förluster på fyra matcher inför dagens kamp, men tog alltså en ny seger nu.

– MODO:s tunga säsongsstart håller i sig. Det här var lagets sjunde förlust på de nio inledande matcherna.

Södertälje - Björklöven 4-1

Målskyttar Södertälje: Emil Aronsson 2, Måns Lindbäck, Samuel Fagemo

Målskyttar Björklöven: Pontus Andreasson

Noterat:

– Södertälje blev första lag att både ta poäng mot och besegra Björklöven den här säsongen. SSK tog en pinne mot Umeå-laget för en vecka sedan, och i dagens returmöte så blev det en 4-1-vinst.

– Emil Aronsson, tillbaka efter tre matchers frånvaro, ledde vägen för SSK. Han gjorde både 1-0 i början av den första perioden och 2-0 i början av den andra perioden. Måns Lindbäck spädde sedan på till 3-0 i powerplay. Björklöven reducerade genom Pontus Andreasson men kom inte närmare än så, utan Samuel Fagemo kunde fastställa slutresultatet i powerplay med minuten kvar att spela.

– Filip Gustavsson gjorde en stark match i SSK-kassen. Han motade 41 av 42 skott och noterade en räddningsprocent på 97,6 %.

– Björklöven vann skotten med 42-30.

Väsby - Västerås 2-3 (OT)

Målskyttar Väsby: Sebastian Bengtsson, Raphaël Lavoie

Målskyttar Västerås: William Wikman, Sebastian Benker, Rasmus Asplund

Noterat:

– Returmöte och återigen en uddamålsvinst för Västerås. I onsdags så vann västmanlänningarna med 4-3 på hemmaplan, idag blev det en 3-2-seger efter övertid på bortaplan.

– Upplösningen på matchen var rafflande. Sebastian Benker sköt 2-1 till Västerås i slutet av den tredje perioden, men Väsby lyckades komma tillbaka. Specielle målskytten Raphaël Lavoie 2-2-kvitterade med en och en halv minut kvar att spela. På övertid så avgjorde sedan Rasmus Asplund till Västerås fördel.

– Väsbys Raphaël Lavoie har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna. Idag var han inblandad i båda målen med ett mål och en assist.

– Västerås tog säsongens första bortaseger efter att ha förlorat säsongens tre inledande bortakamper.

Sena matcherna idag

17.30 Timrå - Almtuna
17.30 Vita Hästen - Mora

Jonas Gustavsson