Nyförvärven hade stor del i vinsterna
Publicerad: 2020-11-29
Nyförvärven Colin Smith och Marcus Eriksson spelade en central roll när Väsby och Vita Hästen vann mot Björklöven respektive Kristianstad.

Kristianstad - Vita Hästen 0-3

Målskyttar Kristianstad: -

Målskyttar Vita Hästen: Marcus Eriksson, Emil Lundberg, Jaakko Jokinen

Noterat:

– Vita Hästen vann med 3-0 borta mot Kristianstad sedan Julius Pohjanoksa gjort en riktigt stark match i kassen. Finländaren höll nollan efter att ha motat totalt 25 skott.

– Framåt så gjorde Marcus Eriksson 1-0 i början av den tredje perioden, och det målet avgjorde bataljen. Resultatet stod sig till slutminuterna där både 2-0 (Emil Lundberg) och 3-0 (Jaakko Jokinen) trillade in i tom bur.

– Även Calle Clang gjorde en stark match i KIK-buren. Han motade 24 av 25 skott (två mål kom ju tom bur) och noterade en räddningsprocent på 96,0 %.

– Vita Hästen bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit. Noterbart är att de två senaste gångerna laget vunnit så har man hållit nollan (senaste segern innan denna var mot MODO där det blev en 7-0-viktoria).

– Kristianstad har fyra förluster på de fem senaste matcherna.

Björklöven - Väsby 3-5

Målskyttar Björklöven: Alexander Wiklund, Justin Crandall, Pontus Andreasson

Målskyttar Väsby: Raphaël Lavoie, Jacob Spångberg, Henrik Rommel, Christian Holmblad, Colin Smith

Noterat:

– Senast Väsby och Björklöven möttes så vann Väsby med 5-3, och ikväll så blev det samma resultat igen! Väsby gick upp i en 3-0-ledning i den första perioden, men Björklöven kom tillbaka och efter två perioder stod det 3-3. Väsby skulle dock få sista ordet. En minut in i tredje perioden så gjorde Christian Holmblad 4-3 i powerplay, och i slutet så kunde Colin Smith fastställa slutresultatet i tom bur.

– Linus Ryttar gjorde en stormatch för Väsby. Keepern motade 42 av 45 skott och noterade en räddningsprocent på 93,3 %.

– Nyförvärvet Colin Smith gjorde sin andra match med Väsby och slog till med tre poäng. Han spelade fram till två mål i första perioden och satte själv 5-3 i tom bur.

– Björklöven vann skotten med 45-22.

– Efter två inledande förluster under bortaturnén i norr så fick Väsby därmed med sig en seger på vägen hem.

– Björklöven har förlorat två av de tre senaste matcherna, båda mot just Väsby.

Senare matcher

17.30 MODO - Västerås
17.30 Almtuna - Karlskoga

Jonas Gustavsson