Matchguide: Fixar MODO första poängen?
2020-10-14
Onsdagen bjuder på sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Frågorna är många... Tar MODO säsongens första poäng? Vinner Björklöven igen? Når Erik Hanses en milstolpe? Ikväll får vi svaren!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Tingsryd - Timrå, Nelson Garden Arena
19.00 Kristianstad - MODO, Kristianstads Ishall
19.00 Almtuna - Vita Hästen, Upplands Bilforum Arena
19.00 Väsby - Karlskoga, Renew Arena
19.00 Björklöven - Västerås, A3 Arena
19.00 Södertälje - Mora, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Björklövens Oskar Steen och Västerås Niclas Lundgren.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med Björklövens NHL-lån Carl Grundström.
» I andra pausen gästar Västerås sportchef Patrik Zetterberg studion.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Efter två vinster så har det blivit två förluster för Tingsryd. Smålänningarna är således ute efter ett trendbrott ikväll.

» Timrå har motsatt formkurva. Efter att ha förlorat premiären mot Björklöven så har laget tagit två raka segrar, mot Karlskoga och Västerås, med totala målskillnaden 11-2 (!) vilket är imponerande. Lagets offensiv är stekhet just nu.

» Tingsryd har haft stora problem i boxplay hittills. 53,3 % i effektivitet där är klart sämst i ligan. "Det är klart att vi inte är nöjda med spelet i boxplay och vi jobbar på bra med det. Men det viktiga är att vi tar det match för match, att vi jobba efter den plan vi sätter upp utefter det motstånd vi möter", säger Taif-tränaren Magnus Bogren till minhockey.se.

» Timrå satte ihop en "superkedja" i måndagens match mot Västerås. NHL-lånen Jesper Boqvist och Isac Lundeström placerades med Jonathan Dahlén. Trion gjorde mål i både första och tredje bytet, och Dahlén noterade ett hattrick.

{!B}

» Kristianstad åkte på en rejäl smäll senast när det blev en 0-6-förlust mot Södertälje på hemmaplan. "Vi var jäkligt missnöjda med insatsen mot Södertälje, men de har ett rätt bra lag med en bra allsvensk trupp och fem NHL-lån på det, man måste sätta saker och ting i perspektiv", säger tränaren Mikael Gath till kristianstadbladet.se.

» MODO har fått en tuff start på säsongen med dubbla hemmaförluster. Ikväll vänta första bortamatchen och laget jagar säsongens första poäng.

» Förlusten senast har fått konsekvenser i Kristianstads trupp. Klubben har kallat hem Lucas Edmonds, Joel Wahlgren och Max Wahlgren från Karlskrona, och istället lånat ut Adam Falk och Daniel Andersson.

» Kristianstad spelar tredje hemmamatchen i följd, därefter väntar en roadtrip i norr med tre raka bortamatcher.

{!C}

» Almtuna toppar en haltande tabell och har fått en fin start på säsongen där laget snittar två poöng per match. Laget har två raka segrar, där man slog tillbaka MODO med 2-0 på bortaplan senast.

» Vita Hästen har haft det något tuffare och står på två raka förluster. Efter en stark insats mot Björklöven där det blev en 2-3-förlust, så var insatsen inte lika skarp i senaste 3-5-torsken mot Karlskoga. Räkna således med ett revanschsuget Vita Hästen ikväll.

» Almtunas Erik Hanses står på 149 vinster i HockeyAllsvenskan och är således bara en seger från milstolpen 150 vinster i ligan.

» Almtunas kedja med Jesper Norbäck, Hampus Harlestam och Martin Mellberg har gjort poäng i samtliga matcher så här långt. Norbäck är dock den ende i trion som gjort poäng i alla matcher.

{!D}

» Efter tre inledande förluster så blev det seger senast för Väsby som 3-1-vann på hemmaplan mot AIK efter bland annat två mål av Raphaël Lavoie i den tredje perioden.

» Även Karlskoga fick till ett trendbrott senast. Efter två inledande förluster, och en svidande 1-7-smäll mot Timrå, så blev det en förlösande 5-3-vinst på hemmaplan mot Vita Hästen. Veteranerna Gustaf Thorell och Henrik Björklund ledde vägen med ett mål och två assist vardera.

» Karlskogas Carl Berglund spelar sin 521:a match i HockeyAllsvenskan ikväll, och kommer därmed att gå upp som tvåa genom tiderna i ligan när det gäller spelade matcher. Han passerar Johan Berggren som stannde på 520 matcher. Han har dock en bit upp till ettan Fredrik Höggren på 708 matcher…

» Henrik Lundberg bytte Karlskoga mot Väsby till i år, och får således möta sitt gamla lag ikväll. Keepern har varit strålande i säsongsinledningen med en räddningsprocent på 95,7 %.

{!E}

» Björklöven har inlett säsongen med tre segrar och nio av nio möjliga poäng. Laget har dock inte spelat på en vecka.

» Västerås hade tagit tre raka segrar innan segertåget tog stopp mot Timrå senast. Där föll västmanlänningarna med 1-4.

» Björklöven har använt sig av fjorton forwards hittills under säsongen. Tolv av dem har redan gjort poäng. Snacka om bredd, alltså.

» Både Rasmus Asplund och Alexander Lunsjö fick kliva av i senaste matchen för Västerås. Asplund väntas kunna spela ikväll, men däremot är det värre för Lunsjö. I värsta fall är korsbandet av skriver hockeypuls.se, och då kan 23-åringens säsong vara över.

» Västerås Fredrik Johansson står på 147 assist i HockeyAllsvenskan, och är således bara tre assist från milstolpen 150 assist.

{!F}

» Södertälje bröt sin förlustsvit med tydliga besked i lördags. Efter tre raka nederlag så blev det en 6-0-vinst (!) borta mot Kristianstad. Viktiga målskyttar som Anton Heikkinen och Ludwig Blomstrand tryckte in sina första mål för säsongen, dessutom.

» Mora har inte spelat på fem dagar, men nu är det alltså match igen. Dalalaget har inlett säsongen bra med sju inspelade poäng av nio möjliga. Senast blev det en 2-1-vinst på bortaplan mot Kristianstad.

» Södertäljes duo Samuel Fagemo och Nick Olesen har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Säsongens två första vinnare i "veckans mål" möts: Måns Carlsson i Mora och Ludwig Blomstrand i Södertälje.

» Södertälje har ligans bästa boxplay-spel så här långt med en effektivitet på 88,0 %.

Jonas Gustavsson