Matchguide: Pressat möte mellan två förlorare
Publicerad: 2016-03-04

Slutspelsserien började tungt för både Leksand och Karlskoga, som gick poänglösa ur den första omgången. Ikväll är lagen därmed pressade att vinna när duon drabbar samman i Tegera Arena.

Match:
4/3 19.00 Leksand-Karlskoga, Tegera Arena

Sändning:
C More Hockey, cmore.se

Jakten på playoff började med ett tungt nederlag för Leksand. I slutspelsseriens första omgång föll laget i onsdags borta mot Oskarshamn med siffrorna 2-4. Avgörandet kom i en tredje perioden, där IKO gick ifrån med tre snabba mål.

- När de får ledningen tappar vi tålamodet och det blir avgörande. Vi blir för offensiva, analyserade Robin Jacobsson för Leksands egna hemsida efter matchen.

Backen var själv inblandad i det 1-1-mål som Jon Knuts gjorde i slutskedet av den första perioden. Assisten till trots slutade alltså matchen utan poäng för Leksand, något so Jacobsson hade sin förklaring till.

- Oskarshamn har mycket energi och gör det bra. De bjuder inte mycket och är bra på att ta sig in på mål. De gör det jobbigt för oss.

Dessförinnan hade dock Leksand verkligen hittat formen, med fyra vinster på grundseriens fem avslutande matcher. I och med förlusten mot Oskarshamn skiljer det nu hela fyra upp poäng till förstaplatsen i slutspelsserien. Serien avgörs i enkelmöten och det är därmed pressat läge för Leksand.

- Det är inget som vi kan fokusera på. Vi måste tänka på vårt spel och ta alla poäng vi kan framöver, resonerar Jacobsson.

Ett annat lag med ett redan nu utsatt tabelläge är Karlskoga. Grundseriefemman inledde precis som Leksand slutspelsserien med ett nederlag, det via 2-3 hemma mot Mora.

Förlusten gör att Karlskoga står kvar på endast en poäng och avståndet upp till Oskarshamn är fem poäng stort. Nu väntar bortamatch i Tegera Arena för BIK, som är i stort behov av en seger. Även Leksand jagar tre viktiga poäng och Robin Jacobsson är laddad för kvällens fight.

- Vi får göra allt vi kan i varje match nu. Det är kul att vara på hemmaplan igen.

Läget i lagen:
Leksand har inte rapporterat om några förändringar i sin matchtrupp.

Gästande Karlskoga har en fortsatt dyster skaderapport. Martin Thelander, Jens Skålberg och Johan Nilsson missar återigen spel och Fredrik Höggren har dessutom blivit sjuk. Även Theodor Lennström är osäker till att kunna medverka, samtidigt som Oskar Lindgren däremot är tillgänglig efter att ha missat matchen senast.

Notera att:
* Karlskoga vunnit tre av fyra möten med Leksand denna säsong, varav ett efter straffar.
* Leksand hade grundseriens fjärde bästa powerplay med 21,74 %.
* Grundseriens poängkung Marcus Nilsson gjorde ett mål för Karlskoga senast mot Mora.

Läs också:
Leksands hemsida inför matchen
Karlskogas hemsida inför matchen

Hannes Feldin