Matchguide: Duon möts igen fem dagar senare
2016-03-04

I söndags avslutade Mora grundserien genom att fullständigt köra över Almtuna med 5-0. Ikväll drabbar duon samman på nytt, denna gång i slutspelsserien och med hela andra förutsättningar.

Match:
4/3 19.00 Mora-Almtuna, Smidjegrav Arena

Sändning:
cmore.se

Slutspelsserien fick bästa tänkbara start för Almtuna. Uppsalalaget öppnade serien hemma i Metallåtervinning Arena, där man i onsdags säkrade tre blytunga poäng. 3-1 skrevs segersiffrorna till mot Timrå, sedan Jonas Johansson i målet räddat 27 skott. Vinsten gör att Almtuna tar rygg på den playoffplats som står på spel.

- Det gäller att ta en match i taget, säger tränaren Niklas Eriksson till UNT och berömmer insatsen senast.

- Spelet utan puck var det bästa på länge. Vi gav Jonas i målet rätt förutsättningar genom att hålla Timrå på utsidan.

Ett annat lag som plockade med sig tre poäng från onsdagen var Mora. Dalalaget, som avslutade grundserien med en fin form, slog tillbaka Karlskoga på bortais med 3-2. Mora placerar sig därmed som trea i slutspelsserien, på samma poäng som kvällens motstånd Almtuna.

- Vi måste fortsätta åka skridskor och jobba hårt. Vi måste vara det lag som sätter press på motståndet. Almtuna vet nog hur vi kommer att spela så allt handlar om vem som betalar det högsta priset, säger Jeremy Colliton till Dalarnas Tidningar inför matchen.

Moratränaren har dessutom inte glömt lagens senaste möte. För så sent som i söndags körde Mora över Almtuna med 5-0, något som innebar att Dalagänget övertog sjätteplatsen i grundseriens sluttabell. Nu är förutsättningarna nya och Colliton tror på en helt annan annan matchbild.

- Det vet vi om. Men vi slåss fortfarande för våra liv och den mentaliteten måste vi behålla. Vi måste ta fram den desperationen som vi gjort de senaste matcherna.

Läget i lagen:
Mora väntas att i mångt och mycket mönstra samma lag som senast. Vad gäller Jacob Nilssons skada är ledarstaben fåordig.

- Nej, det är ingenting nytt där. Vi får se vad som händer, säger tränare Colliton till Dalarnas Tidningar.

Inte heller i Almtunalägret rapporteras det om några nyheter på spelarfronten. Lagkaptenen Victor Rollin-Carlsson har gått skadedrabbad under senare delen av säsongen, men är redo till spel.

- Planen är att tejpa och ta smärtstillande tabletter, berättar kaptenen för UNT.

Notera att:
* Lagen landade i sluttabellen på exakt samma poäng, men med Mora som sexa i egenskap av bättre målskillnad.
* Almtuna hade grundseriens bästa powerplay, med en utdelning på 22,45 %.
* Michael Haga var en av grundseriens främsta poängmakare och stod för en assist i Almtunavinsten över Timrå.

Läs också:
Moras hemsida inför matchen
Almtunas hemsida inför matchen

Hannes Feldin