Storslam för Victor Ejdsell i Guldtröjan
Publicerad: 2017-05-03

BIK Karlskogas Victor Ejdsell tog storslam på debutåret för Guldtröjan och kammade hem inte mindre än tre priser, varav det tyngasta av alla - Årets MVP. I den här artikeln presenteras samtliga vinnare.

Vinnarna i Guldtröjan 2017 har korats och vi kan konstatera att BIK Karlskogas poängkung Victor Ejdsell var spelaren som samlade på sig flest priser. Förutom att han blev Årets poängkung för sina 57 poäng på 50 matcher röstades han av juryn fram till Årets forward och av spelarna i ligan - som Årets MVP, det tyngsta priset. 

– Det är häftigt, superhäftigt! Jag är stolt men väldigt tacksam och alla jag spelat med som gjort mig bättre. Karlskoga har jag att tacka enormt mycket, säger Victor Ejdsell till HockeyAllsvenskan.se

Nedan presenteras samtliga vinnare och vi passade på att ta en pratstund med de flesta av vinnarna.

Fansens omröstning

Årets mål: Zach Hamill, Björklöven

Se Zach Hamills mål mot MODO den 17:e februari här

– Härligt att vinna ett sådant här pris och det var ett fint mål, men det är inte bara jag som gör det utan mina medspelare ska ha beröm också. När det gäller själva målet så försökte jag ta mig in framför kassen och fick pucken men det fanns inte så mycket yta så jag försökte skapa rum för mig själv genom att skjuta med klubban mellan benen och det blev ju bra. Jag har tränat en del på att skjuta så där på träning så det var kul att det betalade sig på match. Det här målet finns med där uppe bland de snyggaste jag gjort, det måste jag erkänna, säger Zach Hamill.

Juryns omröstning

Årets målvakt: Andrew Engelage, BIK Karlskoga

– Jag är jätteglad och det är ett fantastiskt kvitto på säsongen. Det var en bra säsong för mig. Men jag kan inte ta all kredd för det som hände för när du är målvakt så är du beroende av spelarna framför dig och jag måste hylla mina lagkamrater. Att vi fick ihop laget så bra hade stor del i mina framgångar.

Årets back: Kevin Gagné, Mora IK

Vi söker fortfarande Kevin Gagné för en kommentar.

Årets forward: Victor Ejdsell, BIK Karlskoga

– Alltså varje pris känns otroligt! Det har gått så jäkla bra och fort att man inte hinner med att njuta. Det är en chock på chock att det gått så bra. Landslaget är inget man tänker på i HockeyAllsvenskan. Utan man tänker att det är de bästa i SHL som kommer dit. När jag snackade med Garpenlöv om mina tankar och hur jag ville utvecklas, så trodde jag att inte ens att jag skulle få vara med. Så fokuserad var jag! Det är sjukt häftigt, jag har spelat med många bra spelare så det har gått hand i hand. Jag har inte lyckats själv. Det handlar om bra kemi med laget och polarna i laget.

Spelarnas omröstning

Årets motståndare: Jacob Nilsson, Mora IK

Priset tilldelas den motståndare som anses vara jobbigast, tuffast och svårast att möta på isen. Priset syftar till att belöna en spelare som utan att spela fult eller osportsligt gör istiden jobbig och utmanande för sina motståndare.

– Jätteroligt att få det priset. Det har varit en bra säsong och sen har laget gått bra så det har varit extra roligt.

Årets fans: Green devils, Björklöven

– Det är kul och jag tycker att vi har en trogen supporterskara som står kvar även när det blåser. Det går inte att anklaga oss för att har stött ett sportsligt framgångsrikt lag de senaste åren. Sedan kan jag tycka att vi supportrar inte är så bra som vi kan vara, vi kan vara ännu bättre. Det är tungjobbat när de sportsliga resultaten inte kommer, men kommer de så tror jag vi får upp farten ännu mer, säger Green devils ordförande Eric Stefansson.

Årets domare: Peter Lyth

– Det är omvälvande. Det är det finaste priset du kan få när spelarna röstar. Det är jättestort och kan inte bli större. Spelarna har åsikter i princip varje gång jag blåser, men de tycker uppenbarligen att jag gör något bra. Detta är ett fint kvitto för mig. Jag känner också en stor ödmjukhet för att få tillhöra HockeyAllsvenskan, det är en fantastiskt bra liga.

Årets MVP: Victor Ejdsell, BIK Karlskoga

– Sjukt häftigt! Stort på något sett. Ett tecken på att man gjort något bra, fantastiskt.

Hur känns det att andra spelare röstat fram dig till årets MVP?

– Det är ju ingen i vårt lag som bestämt utan hela HockeyAllsvenskan, och det finns många bra lirare. Det är häftigt!

Statistikpriser

Årets poängkung: Victor Ejdsell, BIK Karlskoga, 57 poäng

– Det var framförallt en ganska chockartad säsong för mig själv, jag hade ingen aning om var jag låg. Jag hade ganska dåligt självförtroende och gick in med inställningen att gör jag 25 poäng då är jag nöjd. Men jag är otroligt nöjd med vad jag presterat. Jag har fått bra förtroende från tränarna. Sen har jag spelat med Alex som är en fantastiskt bra playmaker. Det har varit svårt att gå mellan olika spelsystem, men jag fick som jag ville. Lugn och ro i en klubb.

Årets skyttekung: Anton Holm: Södertälje SK, 28 mål

– Det känns jättekul! Det har gått hyfsat bra och det har varit mycket snack om mål. Men det är en lagidrott och vi kom sist så jag ser det lite som ett misslyckande trots mina 28 mål. 

Årets iskung: Kevin Gagné, Mora IK, Totalt 1246,08 minuter, 24,26 i snitt/match

Vi söker fortfarande Kevin Gagné för en kommentar. 

 

Förutom den stora äran och en plats i historieböckerna får varje vinnare en specialframtagen ”Guldtröja" med deras namn på, en pin och ett inramat diplom. (se nedan)

                                

Daniel Krantz