Matchguide: Timrå med chansen att haka på
Publicerad: 2016-03-04

Slutspelsserien öppnade med förlust för Timrå och seger för Oskarshamn. Ikväll ställs duon mot varandra, en match där Timrå går för att minska gapet upp till serieledande IKO.

Match:
4/3 19.00 Timrå-Oskarshamn, Timrå Isstadion

Sändning:
cmore.se

Oskarshamn slutade trea i grundserien och fick därmed inleda slutspelsserien med tre bonuspoängen. Laget såg i onsdags till att förvalta det utgångsläget väl, via seger med 4-2 hemma mot Leksand. Segern grundlades via tre snabba mål i upptakten på den tredje perioden.

- En tät tillställning, men jag tycker att vi blir allt bättre under matchen och gör en i stora delar utmärkt tredje period. Det var viktiga poäng och en häftig kväll i Be-Ge Hockey Center, summerar Fredrik Söderström vinsten för Oskarshamns hemsida.

IKO-tränaren och hans lag har snabbt fått ladda om för nästa uppgift. Redan ikväll väntar Timrå på bortais, en match som Oskarshamn kliver in till som serieledare. Tre poäng skiljer ner till playoffstrecket och Söderström pekar ut nyckeln till nya framgångar mot Timrå.

- En solid defensiv kommer att vara den främsta nyckeln, dessutom att vi lockar fram intensiteten i offensiven. Det föder en viktig helhet. Jag hoppas och tror att grabbarna njuter av dessa matcher, det finns ingen anledning till ängslan eller oro.

Hos motståndet Timrå är utgångsläget klart mer knivigt. Laget inledde slutspelsserien utan några bonuspoäng och efter att ha förlorat mot Almtuna står man kvar på noll poäng. Timrå har samlat sig efter nederlaget i Uppsala och förberett sig för mötet med serieledande Oskarshamn.

- Det är som det var tidigare på vårkanten. Dagsform, pigga skallar och pigga ben. Det är inte mycket mer att jobba med, säger Roger Forsberg till den egna hemsidan på frågan om vad som är viktigast.

- Killarna ska på banan igen och se möjligheterna i det här. För det finns stora möjligheter för Timrå IK att göra något bra.

Inför mötet i Timrå Isstadion skiljer hela sex poäng lagen åt. Då slutspelsserien endast spelas över fem omgångar är tiden knapp för Timrå att äta sig ikapp det försprånget. Seger mot Oskarshamn är ikväll ett måste och tränare Forsberg vet vad som krävs.

- Vi måste spela mer slutspelshockey. I onsdags mot Almtuna är det vi som blir tacklade istället för tacklar, det är vi som förlorar de viktiga tekningarna istället för vinner dem. Det är återkommande saker och vi måste bli mer obekväma.

Läget i lagen:
Per Hallin missade onsdagens match på grund av skada. Bortsett från det är Roger Forsberg hoppfull om statusen på sin Timråtrupp.

Hos gästande Oskarshamn bekräftar tränare Söderström att Manuel Ågren saknas med skada. I övrigt är truppen intakt och samtliga spelare reser med till Medelpad.

Notera att:
* Timrå vunnit båda sina hemmamöten med Oskarshamn denna säsong, 3-1 och 3-2.
* Båda målen som Oskarshamn släppte in senast mot Leksand kom i fyra mot fem.
* Timrå släppte in tredje minst mål i grundserien, 120 till antalet.

Läs också:
Timrås hemsida inför matchen
Oskarshamns hemsida inför matchen

Hannes Feldin