Västerås samarbetar med stiftelsen Friends
Publicerad: 2019-09-10
HockeyAllsvenskans ska bli en hållbar liga - och många klubbar genomför redan många projekt inom området. Västerås har genom sitt nya projekt "Ett Gulsvart Hjärta" startat ett samarbete med Friends.

HockeyAllsvenskan ska bli mer Hållbar - och flera klubbar har redan flera projekt igång som går hand i hand med den satsningen.

I våras lanserade Västerås "Ett Gulsvart Hjärta" där klubben ska jobba med social hållbarhet och ta upp kampen mot machokultur, mobbning, kränkning och diskriminering.

Nyligen skrev VIK ett samarbetsavtal med stiftelsen Friends som har som uppdrag är att stoppa mobbning och kränkningar bland barn och unga.

– Friends är den organisation vi helst ville jobba med. De har över 20 års erfarenhet av att jobba mot både skolor och idrottsföreningar och blir en mycket viktig samarbetspartner till VIK och vårt arbete med Ett Gulsvart Hjärta. Det är ett långsiktigt arbete som krävs, det vet vi. Därför kändes det självklart att skriva ett långt avtal med Friends, säger Jens Brandberg, ansvarig för Ett Gulsvart Hjärta, till Västerås hemsida.

– Vi på Friends är stolta och glada att vara del av Västerås IK:s fortsatta satsning mot machokultur, mobbning, kränkning och diskriminering. Genom att ta frågorna på allvar och arbeta långsiktigt kan vi tillsammans skapa en tryggare idrottsförening där alla är välkomna, säger Christian Fridh, regionchef Friends.

» Läs mer på Västerås hemsida

» Läs mer om HockeyAllsvenskan och Hållbarhet

Jonas Gustavsson