Matchguide: Hur länge håller BIK-nollan...?
Publicerad: 2020-10-21
Onsdagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur länge håller BIK-nollan? Hur mår AIK efter tio dagars ledighet? Får Väsby igång offensiven? Svaren kommer ikväll.

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Väsby - Vita Hästen, Renew Arena
19.00 AIK - Tingsryd, Hovet
19.00 Södertälje - Karlskoga, Scaniarinken

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Södertälje mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Södertäljes Nick Olesen och Karlskogas Tor Immo.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det bästa från den gångna veckan.
» I andra pausen gästar Södertäljes sportchef Mikael Samuelsson studion.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

{!D}

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Väsby har fått en ganska tuff start på ligan med sex inspelade poäng på sex matcher, men laget svarade för en imponerande vändning och seger senast. Laget låg under med 1-3 borta mot Västervik, men lyckades vända och vinna med 4-3.

» Vita Hästen har också fått en något ruff start på hösten, men har också haft ett tufft spelschema. Laget har förlorat tre av de fyra senaste matcherna, och 2-5-föll mot Vita Hästen senast.

» Vita Hästens Marcus Sörensen har gjort poäng i samtliga fem matcher hittills och svarade för två assist senast. Även backen William Lagesson är i frisk poängform. Han har gjort tre mål och totalt fem poäng på de tre senaste matcherna.

» Väsby lyckades göra fyra mål senast, annars har målskyttet varit ett problem i inledningen. Laget gör mål på 5,06 % av sina skott och har en effektivitet i powerplay på 8,7 %, och laget är sämst i ligan i båda de kategorierna.

{!B}

» AIK har inte spelat match på tio dagar, och har således haft ett långt uppehåll. Senast laget lirade så blev det en 5-3-seger på bortaplan mot Tingsryd - samma lag som man alltså möter ikväll.

» Tingsryd har hunnit spela tre matcher sedan senaste mötet med AIK, där det blivit två segrar och en förlust. Senast 2-3-föll laget på bortaplan mot Södertälje.

» Tingsryds toppkedja med Anton Svensson, David Gustafsson och Ludvig Elvenes har gjort poäng i alla sju matcher under säsongen. Totalt har trion skrapat ihop 23 poäng.

» AIK har ligans vassaste powerplay med en effektivitet på 40,0 % och samtidigt så är Tingsryds boxplay sämst i ligan med en effektivitet på 62,5 %.

{!C}

» Södertälje blandar och ger i prestationerna, men har poäng i fyra av de fem senaste matcherna och kommer närmast från en 3-2-seger mot Tingsryd. Enda nollpoängaren på fem senaste matcherna kom mot… just det, Karlskoga.

» Karlskoga är stekheta. Laget har tagit fyra raka trepoängare och har hållit nollan i tre (!) raka matcher. Inget insläppt mål på över 180 minuters spel alltså. Hur länge håller den där BIK-nollan…?

» Lagen möttes förra veckan och då vann Karlskoga med 4-0 i Nobelhallen.

» Karlskogas Tor Immo sopade in ett hattrick senast i 4-0-segern mot MODO.

» Södertäljes Nick Olesen har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.

» Karlskoga har lånat ut backen Karl Jonsson, som haft skral speltid i inledningen, till Borås i HockeyEttan.

» Södertälje ser ut att få klara sig utan lagkaptenen Oscar von Sivers som dras med skadeproblem. Kan inte han spela går Axel Andersson in på sex backar. Lucas Carlsson, Christopher Bengtsson och Fredrik Bergvik saknas alltjämt.

Jonas Gustavsson