Beslut: Inget straff för Daniel Rahimi
Publicerad: 2022-04-29
Anmälan för "unsportsmanlike conduct" avseende Daniel Rahimi i Björklöven lämnas utan bifall.

BESLUT

Efter match mellan IF Björklöven - HV 71, Slutspel HockeyAllsvenskan, den 27 april 2022, beslutas följande avseende Daniel Rahimi, IF Björklöven, gällande anmälan för Unsportsmanlike Conduct:

Anmälan lämnas utan bifall.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Daniel Rahimi och en videosekvens av händelsen.

Anmälan: När det återstår 11 sekunder av tredje perioden och ställningen 1–5 så är det tekning i Björklövens försvarszon. Pucken hamnar bakom Björklövens mål och Björklövens Daniel Rahimi är i besittning av pucken. När matchklockan visar 2 sekunder kvar och spelare både från Björklöven och HV 71 har slutat spela och väntar på slutsignalen så laddar Rahimi med full kraft ett slagskott från övre delen av tekningscirkeln mot två HV 71-spelare som är på blålinjen och strax utanför, den ena med ryggen mot spelet. Dock tar pucken på den HV-spelare som backar ut ur zonen. Skottet bedöms vara antingen i avsikt att skada motståndare eller med likgiltighet inför skaderisken. Daniel Rahimi anmäls för Match Penalty, Regel 21.1.

Daniel Rahimi: Ska rensa pucken i numerärt underläge mot motståndarens mål, träffar då nr 9 Matson som backat ur zonen. Min intention är inte att skada eller träffa någon utan jag vill ha pucken ut ur zon då matchen fortfarande pågår och siktar mot målet. Att skottet/rensningen bedöms vara för att antingen att skada motståndaren eller med likgiltighet inför skaderisken är helt felaktigt påstående från situationsrummet. Kan inte annat än att be om ursäkt för att pucken träffar Matson, men vill understryka återigen att det är inte min mening/intention att pucken ska träffa honom.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Av filmsekvenserna och mot Daniel Rahimis nekande kan det inte anses stå klart att Rahimi avlossat skottet i syfte att skada någon av HV71 spelarna. Anmälan ska därför lämnas utan bifall.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 75.2 (ii)

HockeyAllsvenskan