Oskar Stål Lyrenäs klar för spel med Tingsryd
Publicerad: 2019-12-01
Oskar Stål Lyrenäs lämnar Björklöven och är istället klar för spel i Tingsryd.

Oskar Stål Lyrenäs har svarat för två mål mål och fem poäng på 25 matcher med Björklöven i höst. Efter intåget av Tyler Vesel och Fredric Weigel så har istiden dock reducerats och de senaste matcherna har forwarden varit extraforward.

Nu står det klart att 21-åringen lämnar Löven.

Stål Lyrenäs har istället skrivit på för Tingsryd där han ersätter Anton Blomberg som lämnade klubben efter ett tag sedan.

– Vi har under en tid sökt en righthanded forward till truppen och när läget med Oskar kom så fanns det ingen tvekan. En ung och hungrig spelare som vill framåt. Vi får in en profil som passar bra in i vårt lag, säger Tingsryds tränare och sportchef Magnus Bogren till klubbens hemsida.

Stål Lyrenäs:

– Det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot den här chansen. Jag har bara hört bra om tränarna och att det verkar vara en fantastisk spelargrupp. Det känns jättekul att få spela med Tingsryd.

Därmed blev det en och en halv säsong i moderklubben Löven för Stål Lyrenäs som återvände till klubben från MODO förra sommaren.

– Oskar är en ung spelare som behöver speltid som vi just nu inte kan erbjuda. Han har varit otroligt proffessionell under tiden här i Björklöven och vi önskar honom lycka till i fortsättningen, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Läs mer på Tingsryds hemsida

Läs mer på Björklövens hemsida

Jonas Gustavsson