Matchguide: Fortsätter Västerviks segersvit?
Publicerad: 2020-10-16
Sveriges mest underhållande liga bjuder på fem matcher under fredagen! Fortsätter Västerviks segertåg? Håller Nick Olesen i sin poängsvit? Kommer Jonathan Dahlén till spel i Timrå? Svaren kommer ikväll!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Karlskoga - Södertälje, Nobelhallen
19.00 Västervik - Väsby, Plivit Arena
19.00 Mora - Tingsryd, Smidjegrav Arena
19.00 Vita Hästen - Timrå, Himmelstalundshallen
19.00 MODO - Kristianstad, Fjällräven Center

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Vita Hästen mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Vita Hästens Marcus Sörensen och Timrås Jesper Boqvist.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Vita Hästens skadade trotjänare Jesper Samuelsson studion.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det bästa från den gångna veckan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Efter två inledande förluster så har Karlskoga kommit igång och vunnit två raka matcher. Offensiven har också taktat igång rejält med tio mål på de två matcherna, där det blev en 5-0-viktoria på bortaplan mot Väsby senast.

» Södertälje har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och föll efter straffar senast mot Mora. Senaste bortamatchen var dock framgångsrik, en 6-0-vinst mot Kristianstad.

» Gustaf Thorell och Henrik Björklund är i fin poängform för Karlskoga med fem respektive fyra poäng på de två senaste matcherna.

» Södertäljes Nick Olesen har gjort poäng i fem raka matcher och toppar just nu poängligan i HockeyAllsvenskan med sina åtta poäng.

» Södertälje saknar alltjämt Emil Alba, Andreas Hjelm, Lucas Carlsson, Christopher Bengtsson och Fredrik Bergvik, skriver hockeypuls.se.

{!B}

» Efter en veckas uppehåll så är det äntligen dags för Västervik att spela match igen. Smålänningarna har fått en stark start på säsongen med tre raka segrar, där Södertälje straffbesegrades senast.

» Väsby har fått en desto tuffare start på säsongen med fyra förluster på fem matcher, och där det blev en 0-5-förlust hemma mot Karlskoga i senaste omgången.

» Gerry Fitzgerald har fått en fin start i Västervik. Kanandensaren sköt två mål senast och har gjort fyra poäng på två matcher.

» Västervik-kaptenen Joakim Hagelin står på 99 mål och 198 poäng i HockeyAllsvenskan och är således nära två milstolpar i ligan (100 mål och 200 poäng).

» Lagen möttes under försäsongen och då vann Västervik med 7-2.

{!C}

» Mora har tagit poäng i samtliga matcher hittills, där det blivit tre segrar. Samtliga vinster har kommit på bortaplan, och i enda hemmamatchen så här långt så blev det övertidsförlust mot Västervik. Senast straffvann Mora mot Södertälje i Scaniarinken.

» Tingsryd har inlett säsongen med tre vinster på fem matcher och vann med 3-1 mot Timrå senast. Noterbart är att laget spelat fyra hemmamatcher så här långt, och att det här blir andra bortamatchen i höst.

» Johan Persson, 24 mål ifjol, gjorde säsongsdebut senast för Mora och blev matchhjälte direkt när han avgjorde på straffar.

» Tingsryds kapten Rasmus Bengtsson har inlett säsongen övertygande, både spel- och poängmässigt. Backen har gjort två mål och sex assist hittills, och är tvåa i poängligan med sina åtta poäng.

» Läget i lagen? Mora har frågetecken för målvakten Olof Lindbom som blev pååkt senast och fick bryta matchen. Tingsryd saknar Jonatan Harju.

{!D}

» Vita Hästen slog tillbaka Almtuna med 3-1 på bortaplan senast, och fick därmed vinna igen efter två raka förluster.

» Efter två urladdningar, 7-1 mot Karlskoga och 4-1 mot Västerås, så tog det stopp för Timrå senast som 1-3-föll på bortaplan mot Tingsryd.

» Marcus Sörensen har imponerat i Vita Hästen så här långt. Forwarden, till vardags i San Jose Sharks i NHL, har gjort poäng i samtliga matcher hittills, och har haft klubban med i sex av lagets tretton gjorda mål.

» Spelar Jonathan Dahlén ikväll? Timrå-stjärnan missade matchen senast på grund av en överkroppsskada, efter att innan dess gjort fem mål och en assist på två matcher. "Dahlén var med på isen och tränade i dag, så vi får se i morgon (läs fredag) hur de känns för honom om han är aktuell för spel", sa Timrå-tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se igår.

{!E}

» MODO och Kristianstad möttes i onsdags, och då vann Kristianstad med 2-1 efter straffar (och vann skotten med hela 57-27…). Returmöte ikväll alltså.

» MODO har fått en tuff start på säsongen med tre raka förluster. Den inspelade poängen mot Kristianstad senast var lagets första pinne i höst. "Med en nästan helt ny trupp och en ny tränare måste vi ha tålamod och vi visste att det skulle ta tid att få det här färdigt", säger Sebastian Ohlsson om läget till allehanda.se.

» Kristianstad har blandat och gett i inledningen där det blivit två segrar på fem matcher, men bara en trepoängare (premiären mot Väsby).

» Kristianstad inleder i och med den här matchen en bortaturné där man är iväg en vecka med bortamatcher mot MODO (fredag), Timrå (söndag) och Björklöven (tisdag). Laget åkte norrut direkt efter matchen i onsdags, och kommer hem först nästa onsdag.

Jonas Gustavsson