Bortadominans under söndagen!
Publicerad: 2023-01-29
Fyra av fem bortalag vann under söndagen. Vinnare blev Vita Hästen, Västervik, Björklöven, Mora och MoDo.

» Bilder från alla matcher!

Almtuna - Björklöven 3-5

» Nick Schilkey sköt matchvinnande 4-2 för Björklöven i slutet av den andra perioden och han gjort därmed poäng för nionde matchen i rad. Målet var Schilkeys 24:e den här säsongen och han toppar poängligan i stor stil.

» Joona Voutilainen vaktade buren i Björklöven. Han stoppade 31 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 91,2 %.

» Björklöven plockade fjärde raka segern och Umeå-laget har poäng i nio av de tio senaste matcherna.

» Almtuna åkte på femte raka förlusten.

» Almtuna presenterade William Eriksson som nyfärvärv under förmiddagen. Han gjorde debut mot Björklöven och svarade för en assist till 3-4-målet som gjordes av Hampus Harlestam.

Målskyttar Almtuna: Olle Norberg, Valdemar Johansson, Hampus Harlestam
Målskyttar Björklöven: Maxime Fortier, Joel Mustonen, Christopher Bengtsson, Nick Schilkey, Alex Hutchings

Tingsryd - Västervik 3-5

» Svängig match! Västervik gick upp till 2-0 innan Tingsryd vände till 3-2. Därefter vände Västervik tillbaka matchen igen via tre raka mål i slutperioden.

» Nyförvärvet Matteo Gennaro spelade en viktig roll för Västervik. Han satte matchvinnande 4-3 mitt i den tredje perioden med sitt första allsvenska mål och fanns sedan med i förarbetet till 5-3-pucken i tom bur.

» Emil Kruse vaktade Västerviks målbur. Han räddade 34 av 37 skott och noterade en räddningsprocent på 91,9 %.

» Västervik studsade därmed tillbaka efter fredagens 0-7-torsk mot Djurgården. Laget har vunnit och förlorat varannan match sett över de sex senaste omgångarna.

» Tingsryd åkte på fjärde raka förlusten.

Målskyttar Tingsryd: Ryan Gropp, Simon Norberg, Jonatan Harju
Målskyttar Västervik: Joakim Hagelin, Christoffer Törngren, Ludwig Stenlund, Matteo Gennaro, Noah Hasa

Kristianstad - Vita Hästen 2-4

» Kristianstad hämtade upp 0-2-underläge till 2-2. Vita Hästen svarade dock tillbaka genom Eric Hjorth som sköt 3-2 med fem minuter kvar att spela. Marcus Eriksson stängde tillställningen med en 4-2-puck i tom bur.

» Adam Ohre vaktade Vita Hästen-buren. Han motade 32 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 94,1 %.

» Vita Hästen plockade andra raka segern efter att ha förlorat åtta raka matcher innan dess.

» Kristianstad har vunnit och förlorat varannan match sett över de sju senaste omgångarna.

Målskyttar Kristianstad: Aleksi Ainali 2
Målskyttar Vita Hästen: Hampus Falk, Tim Wahlgren, Eric Hjorth, Marcus Eriksson

MoDo - Västerås 3-2

» MoDo vände 0-2-underläge till 3-2-seger där Filip Sveningsson sköt det avgörande målet med bara drygt två minuter kvar att spela.

» MoDo vann skotten med hela 34-17.

» Serieettan MoDo har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna.

» Västerås hade två raka övertidssegrar innan dagens förlust. Lagets tre senaste matcher har således slutat med uddamålsresultat.

Målskyttar MoDo: August Berg, Theodor Niederbach, Filip Sveningsson
Målskyttar Västerås: Anton Svensson 2

Östersund - Mora 0-6

» Andreas Ljunggren vaktade Mora-målet och räddade totalt 19 skott när han höll nollan.

» Johan Persson spelade fram till 3-0-målet och gjorde därmed poäng för sextonde matchen i rad. Han är den blott fjärde spelaren att lyckas notera en så lång poängsvit i ligans historia.

» Daniel Ljunggren spelade också fram till 3-0-målet och han noterade därmed en assist för elfte matchen i rad. Det är tidernas näst längsta assistsvit i HockeyAllsvenskan. I nästa omgång har Mora-kaptenen chansen att tangera det allsvenska rekordet på tolv raka assistmatcher som innehas av Johan Åkerman.

» Moras Kalle Miketinac sköt de två första målen i matchen och gjorde därmed poäng för sjätte matchen i följd.

» Mora plockade tredje raka segern och har poäng i fjorton (!) raka matcher.

» Östersund har spelat tio raka matcher utan att ha lyckats ta någon trepoängare.

Målskyttar Östersund: -
Målskyttar Mora: Kalle Miketinac 2, Johannes Johannesen, Daniel Ljunggren, Robin Johansson, Måns Carlsson