Matchguide: Fyra heta matcher i kväll!
Publicerad: 2022-12-09
Fredagen bjuder på fyra matcher i HockeyAllsvenskan! Kan Kristianstad bryta förlusttrenden? Hur går det i returmötet mellan Djurgården och Östersund? Bryter Vita Hästen bortatrenden? Svaren kommer i kväll.

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Västerås, Winpos Arena
19.00 Karlskoga - Vita Hästen, Nobelhallen
19.00 Djurgården - Östersund, Hovet
19.00 Kristianstad - Västervik, Kristianstads Ishall

TABELLEN

{!E}

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Västerås i kväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Under uppsnacket blir det intervjuer med Fredric Andersson, Björklöven, och Jimmie Jansson Lorek, Västerås.
» I första periodpausen blir det snack om Västerås målvaktssituation där Johan Gustafsson är skadad och där Ian Blomquist ska iväg på JVM.
» I andra periodpausen är det dags för Mikael Erikssons Fredagslista där han listar de fem spelare som han tyckte var jobbigast att möta.
» Alla mål från alla matcher!

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Andra mötet den här säsongen. Första matchen vann Björklöven med 5-2 i ABB Arena.

» Björklöven vann med 6-3 mot Mora i onsdags. Det var lagets andra raka seger efter att ha förlorat två raka matcher innan dess.

» Västerås 2-3-föll mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen senast. Västmanlänningarna har bara vunnit två av de sju senaste matcherna och står på tre raka bortaförluster.

» Björklövens Nick Schilkey, som toppar HockeyAllsvenskans poängliga, har gjort poäng i sex raka matcher.

» Västerås Trevor Cheek har gjort mål i tre raka matcher.

{!B}

» Karlskoga 2-1-vann mot Tingsryd på hemmaplan senast. Det var värmlänningarnas fjärde raka seger i Nobelhallen.

» Vita Hästen 3-2-segrade mot Västerås på hemmaplan senast, lagets sjätte raka hemmaseger. Trenden på bortaplan är mer dyster. Laget har förlorat nio raka bortamatcher och har bara vunnit en av tolv bortakamper i höst.

» Vita Hästens Sebastian Falk har gjort mål i två raka matcher efter att ha gjort comeback efter elva matchers frånvaro.

» Karlskoga drar på sig minst utvisningar i ligan, både totalt och när det gäller tvåminutare. Totalt har det blivit 64 tvåminutare, klart minst i ligan, och i snitt blir det 6,58 utvisningsminuter per match.

{!C}

» Returmöte! Lagen möttes i onsdags och då vann Östersund med 2-1 på hemmaplan.

» Djurgården har två raka segrar på hemmaplan, men det är faktiskt lagets enda två trepoängare sett över de sju senaste kamperna.

» Sett över de sju senaste omgångarna så har Östersund vunnit och förlorat varannan match. Eftersom det blev vinst i onsdags krävs en seger i kväll för att bryta trenden.

» Djurgårdens Liam Öhgren har gjort poäng i fyra raka matcher.

{!D}

» Lagen har mötts två gånger i höst. Västervik har vunnit båda matcherna (3-1 och 2-1).

» Kristianstad 0-4-förlorade mot Almtuna i senaste omgången och skåningarna står på tre raka förluster. Det har bara blivit en trepoängare i de nio senaste omgångarna.

» Västervik tog en 4-1-seger mot AIK senast, ett viktigt trendbrott på hemmaplan där man hade sex raka förluster innan dess. Smålänningarna har dock bara två segrar i de elva senaste kamperna.

» Kristianstads Pontus Netterberg har gjort mål i de tre senaste hemmamatcherna han spelat (missat en på grund av avstängning).

Jonas Gustavsson