Matchguide: Hemmapremiär för Västervik och Kristianstad
2020-10-09
Fredag och fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Idag är det bland annat hemmapremiär för Västervik och Kristianstad samt returmöte mellan Väsby och AIK.

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Väsby - AIK, Renew Arena
19.00 Karlskoga - Vita Hästen, Nobelhallen
19.00 Västervik - Södertälje, Plivit Arena
19.00 Västerås - Tingsryd, ABB Arena
19.00 Kristianstad - Mora, Kristianstads Ishall

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Väsby mot AIK ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Väsbys Christoffer Gozzi och AIK:s Oliver Wahlström.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en intervju med Väsby-sportchefen Tom Tärnström.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det bästa från veckan som gått.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Väsby och AIK möttes i onsdags och då vann AIK med 4-1 på Hovet. Nu är det dags för returmöte i Renew Arena. Blir det två raka för AIK, eller får Väsby revansch?

» AIK:s powerplay har varit glödhett så här långt. Sex av åtta gjorda mål har kommit i den spelformen, och laget har en effektivitet på 42,9 %. Det blev två powerplay-mål i onsdagens batalj mot Väsby.

» Väsby väntar fortfarande på första allsvenska poängen. Nykomlingen har inlett säsongen med tre raka förluster. Bland annat offensiven har hackat med blott två gjorda mål.

» AIK:s Oliver Wahlström har inlett säsongen med poäng i tre raka matcher.

{!B}

» Karlskoga har fått en tung inledning på säsongen. Uddamålsförlusten mot Mora i premiären följdes upp av en 1-7-smäll mot Timrå senast.

» Vita Hästen har inlett säsongen med att möta fjolårets etta och tvåa i tabellen, och vann mot MODO innan det blev en uddamålsförlust mot Björklöven senast.

» Marcus Sörensen har inlett förtroendeingivande för Vita Hästen. Forwarden, till vardags i San Jose Sharks, och har också levererat i protokollet med två mål och en assist på två matcher.

» Vita Hästens försvarsspel var starkt ifjol, men däremot så svajade spelet i boxplay. Där har laget fått en fin start i år. Elva numerära underlägen har bara resulterat i ett baklängesmål, och laget har en effektivitet på 90,9 %.

{!C}

» Det är dags för hemmapremiär för Västervik. Smålänningarna har inlett säsongen med en stark bortaturné, där det blev fem av sex möjliga poäng i bortakamperna mot AIK och Mora.

» Södertälje inledde säsongen med en vinst (1-0 mot Väsby), men har sedan åkt på dubbla förluster mot Västerås och Almtuna.

» Södertälje-forwarden Christopher Bengtsson fick kliva av senast mot Almtuna, och kommer inte till spel ikväll, skriver hockeypuls.se. Emil Alba, sjuk, och Lucas Carlsson, höftopererad, saknas sedan tidigare, vilket innebär att Carl Becker, som inte varit ombytt i de tre första matcherna, kliver in på fyra kedjor.

» Västerviks Joakim Hagelin står på 99 gjorda mål och 198 gjorda poäng i HockeyAllsvenskan, och är således nära två milstolpar i ligan.

{!D}

» Tre matcher, tre uddamålsresultat. Det har varit inledningen för Västerås i höst, där det blev en straffseger mot Kristianstad senast efter att Alexander Lunsjö avgjort.

» Tingsryd inledde säsongen med dubbelmöte mot Almtuna på hemmaplan. Två matcher på två dagar resulterade i fem av sex möjliga poäng. I båda matcherna visade Taif moral och vände underlägen till seger.

» Västerås-backen Simon Åkerström fick ett skott på fingret senast mot Kristianstad. Efteråt konstaterades att fingret är brutet, och Åkerström blir borta i sex veckor, skriver hockeypuls.se.

» Flera spelare har öppnat poängstarkt i Taif. Backen Rasmus Bengtsson har gjort fem poäng och forwarden Anton Svensson har gjort fyra poäng, samtidigt som både Sebastian Åkesson och William Fällström gjort mål i två raka matcher.

{!E}

» Det är dags för hemmapremiär för Kristianstad. Skåningarna har inlett säsongen med två bortamatcher där man spelade in fyra poäng (seger mot Väsby, strafförlust mot Västerås). Det var nära att det blev tre pinnar mot Västerås också, men Joel Kellman brände den straff laget fick i slutskedet.

» 3-4. Det är resultatet i Moras två första matcher. Först en 4-3-seger mot Karlskoga, sedan en 3-4-förlust efter övertid mot Västervik.

» Kristianstad får behålla Rögle-lånet Jakob Bondesson tills vidare. Det berättar tränaren Mikael Gath för kristianstadsbladet.se. Ett viktigt besked för klubben som har Acke Ringström skadad och som tappade Mathias Röndbjerg (brutit sitt kontrakt) häromdagen. Alexander Molldén är aktuell för säsongsdebut ikväll.

» Johan Lundgren, Kristianstad, och Måns Carlsson, Mora, har gjort mål i två raka matcher.

Jonas Gustavsson