Matchguide: Löven och Oskar Steen jagar utökad svit
Publicerad: 2020-10-20
Tisdagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Utökar Björklöven sin vinstsvit och Oskar Steen sin målsvit? Får MODO och Mora revansch i säsongens andra möte mot Almtuna respektive Västervik? Svaren kommer ikväll!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Almtuna - MODO, Upplands Bilforum Arena
19.00 Mora - Västervik, Smidjegrav Arena
19.00 Björklöven - Kristianstad, A3 Arena

TABELL

{!D}

VÄRT ATT VETA

{!A}

» Almtuna letar efter vinnarspåret igen efter två raka förluster där man 3-2-föll mot Västerås i lördags.

» Även MODO letar efter vinnarspåret. På de fem inledande matcherna har det bara blivit en seger och laget 0-4-förlorade mot Karlskoga i söndags.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Almtuna med 2-0 i Fjällräven Center.

» Offensiven hackar i MODO. Laget har bara gjort mer än två mål i en av fem matcher, snittar 23,6 skott på mål per match och gör mål på 7,63 % av sina skott.

» Almtuna-kedjan med Hampus Harlestam, Jesper Norbäck och Martin Mellberg har levererat poäng i samtliga sju matcher så här långt.

» Almtuna-målvakten Erik Hanses, ifjol i just MODO, står på 149 vinster i HockeyAllsvenskan och är således bara en seger från milstolpen 150 vinster.

{!B}

» Efter poäng i fyra raka matcher så kom första nollpoängaren för Mora senast när det blev en 1-4-förlust på hemmaplan mot Tingsryd.

» Västervik inledde säsongen med tre raka vinster men har sedan åkt på dubbla förluster. Senast föll laget med 2-3 mot Björklöven efter att Umeå-laget avgjort i slutminuterna.

» Lagen möttes redan under premiärhelgen och då vann Västervik med 4-3 efter övertid i Smidjegrav Arena.

» Johan Persson har fått en flygande start efter sin comeback. Mora-skytten missade inledningen av säsongen, men har gjort mål i två raka matcher sedan återkomsten. Kan han förlänga den sviten ikväll?

» Västervik-kaptenen Joakim Hagelin sköt sitt 100:e mål i HockeyAllsvenskan i senaste matchen. Nu kan forwarden nå en ny milstolpe i form av 200 poäng. "Hagge" har 199 poäng, och är således bara en pinne ifrån.

{!C}

» Björklöven har fått en perfekt säsongsstart med fem segrar på fem matcher, samtliga efter ordinarie tid, och målskillnaden står på maffiga +16. Senast blev det en 3-2-seger mot Västervik efter ett avgörande mål i slutminuterna.

» Kristianstad spelar sin tredje och sista match på en lång bortaturné där man mötte MODO i fredags och Timrå i söndags. Båda de tidigare matcherna har slutat med förlust, blir det tredje gången gillt ikväll?

» Björklövens Oskar Steen har gjort mål i fyra raka matcher. Alexander Wiklund har spelat fyra av fem matcher i höst, och gjort mål i alla fyra matcherna.

» Kristianstads Joel Kellman och Gustav Willman Borvik har båda gjort mål i två raka matcher.

Jonas Gustavsson