HockeyAllsvenskan lockar över en miljon besökare i grundserien 2022/23!
Publicerad: 2023-03-09
I ligans näst sista omgång uppnådde HockeyAllsvenskan över en miljon samlade besökare. Det är första gången sedan säsongen 2014/15 som ligan når sjusiffrigt besökarantal redan i grundserien. Nu är siktet inställt mot ett spännande slutspel med fortsatt publiktillströmning.

HockeyAllsvenskan kan vid årets näst sista omgång konstatera att man fortsätter att växa. Ligan har stadigt ökat sin publik, med tillväxt varje säsong sedan 2015/16, pandemisäsongerna exkluderade. Säsongen 2022/23 blir den första sedan 2014/15 som ligan når miljonpublik redan i grundserien.

– Att nå miljonen redan i grundserien har varit ett litet inofficiellt mål som vi är både stolta och glada över att uppnå. Men det är inget som skett av sig själv. Varje dag, vecka och månad arbetar klubbarna stenhårt för att dra folk till sina matcher i vår underhållande liga och de gör ett fantastiskt arbete! Nu ser vi framemot ett spännande slutspel med ytterligare publikfester, säger Gabriel Monidelle, vd på HockeyAllsvenskan.

Högst publik i årets grundserie har hittills mellandagsderbyt mellan AIK och Djurgården lockat, med en publiksiffra på 13 132 personer. Men trots att HockeyAllsvenskan i år bestått av Sveriges kanske hetaste hockeymatcher, med både Stockholmsderbyn och derbyn mellan MoDo och Björklöven, så är det inte bara därifrån ökningen kommer. Faktum är att de tre lag som haft lägst publiksnitt gemensamt sett en publikökning om 7 %, jämfört med den senaste restriktionsfria säsongen, 2018/19.

– Förutom ökningen i sig så är jag särskilt stolt över hur vi har åstadkommit denna förändring genom hela ligan och inte bara hos de allra största klubbarna. För att vi ska fortsätta växa i samma takt eller ännu snabbare behöver vi fortsätta att arbeta tillsammans för en bred utveckling - från de största klubbarna till de lite mindre, säger Gabriel Monidelle.

HockeyAllsvenskans slutspel inleds den 12 mars och avslutas med finaler, där vinnaren går direkt upp till SHL, under andra halvan april.

– Med en stark publiksäsong i grundserien är förutsättningarna för ett riktigt rafflande och roligt slutspel stora - på både isen och läktaren, avslutar Gabriel Monidelle.

HockeyAllsvenskan