MATCHGUIDE: Stekheta matcher står på kvällens schema!
Publicerad: 2023-11-22
Ny matchdag med nya spännande möten. Toppmöten och viktiga poäng står på spel under onsdagskvällen.

FÖLJ MATCHERNA HÄR

» Biljetter
Njut av arenaupplevelsen på plats!

» TV4 Play
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på TV4 Play.

TV4 SÄNDNING

» TV4 ramar in matchen mellan Brynäs och Södertälje.

» Hela sändningen sänds på TV4 Hockey/TV4 Play.

KVÄLLENS MATCHER

19.00 Brynäs - Södertälje, Monitor ERP Arena
19.00 Björklöven - AIK, Winpos Arena
19.00 Djurgården - BIK Karlskoga, Hovet
19.00 Västerås - Mora, ABB Arena Nord
19.00 Tingsryd - Nybro Vikings, Dackehallen
19.00 Almtuna - Kalmar, Gränby Ishall

VÄRT ATT VETA

Brynäs - Södertälje

» Dags för säsongens andra möte mellan lagen. Brynäs vann det första mötet med 4-1. Södertälje kommer från fyra raka vinster och är just nu i sin bästa form hittills under säsongsinledningen. Hemmalaget har svajat lite de senaste matcherna, med förluster både borta mot Mora och hemma mot Tingsryd. Brynäs har det klart högsta poängsnittet i ligan med 2,13 och enligt många så kommer de snart att gå om Björklöven i tabellen så fort den inte är lika haltande.

Björklöven - AIK

» Ännu ett hett möte mellan två topplag när AIK, ligans formstarkaste lag, gästar serieledarna i Umeå. Både Björklöven och AIK har ligans bästa powerplay, med en PP-% på 26,2 respektive 30,6. Björklövens Myles Powell har gjort mål i tre raka matcher och ligger fortfarande högst upp i poängligan, tillsammans med Södertäljes Marcus Eriksson.

Djurgården - BIK Karlskoga

» Kvartsfinalmotståndarna från våren ställs mot varandra för andra gången under säsongen. I det första mötet vann Djurgården till slut efter att ha vänt ett 3-1-underläge till 3-3 med bara 2,5 minuter kvar på matchen. Lagkapten Marcus Krüger var den som avgjordematchen, bara 13 sekunder in i förlängningen. Bortalaget är just nu i bra form med fem vinster på de sex senaste matcherna i ligan. Djurgården har noterbart vunnit de sex senaste mötena mot Karlskoga.

Västerås - Mora

» Säsongens första möte är en match som hemmalaget helst vill glömma, då Mora vann och nollade Västerås med hela 5-0. Västerås kommer från två raka segrar och har en målvakt, Niilo Halonen, i fin form. Mora har i sina fem senaste matcher imponerat genom att besegra både Brynäs och Björklöven. Under förgående säsong vann Västerås tre av de fyra mötena med Mora.

Tingsryd - Nybro Vikings

» Dags för ännu en Smålandsdrabbning när Nybro gästar Tingsryd under kvällen. Lagen möttes i premiäromgången där Nybro drog det längsta strået. Tingsryd har tappat lite form de senaste matcherna men blixtrade ändå till när man besegrade Brynäs på bortais. Nybros Janne Väyrynen är för övrigt i stekhet form och har gjort åtta mål under säsongen, varav det senaste vann veckans mål i HockeyAllsvenskan.

Almtuna - Kalmar

» Viktiga poäng på spel för Almtuna, som har förlorat fyra raka matcher efter att under en kort period ha legat trea i tabellen. Laget har bara gjort två mål under dessa fyra matcher och behöver hitta form igen. Kalmar däremot, kommer från en stark insats där man höll formstarka AIK mållösa hemma på Hatstore Arena och har vunnit fura av de fem senaste matcherna. I det första mötet mellan lagen den här säsongen vann Kalmar 5-4 efter förlängning.

HockeyAllsvenskan