19:00 Nybro Vikings - Brynäs, Liljas Arena
19:00 Kalmar - Björklöven, Hatstore Arena
19:00 BIK Karlskoga - Västervik, Nobelhallen

» TV4 ramar in matchen mellan Västerås och AIK.

» Hela sändningen sänds på TV4 Hockey/TV4 Play.

VÄRT ATT VETA

Västerås - AIK

» Gulsvart mot Svartgul. Lagen möttes två gånger under försäsongen där Västerås vann båda möten.

» Västerås kommer från en bortavinst mot Djurgården där Ian Blomquist höll nollan efter 45 räddningar från 20-åringen.

» AIK ligger just nu 5:a i tabellen efter man besegrat Almtuna under onsdagens omgång.

Nybro Vikings - Brynäs

» Tidig seriefinal när Nybro tar emot Brynäs på Liljas Arena.

» Nybro leder serien med en noterbar målskillnad på +-0.

» Brynäs är fortsatt det enda obesegrade laget i ligan. Hur länge kan det hålla sig undrar man ju?

Mora - Almtuna

» Formstarka Mora går som tåget. Tre raka vinster med en målskillnad på 14-2.

» Almtuna kommer från en hemmaförlust mot AIK när man enligt skottstatistiken (44-15) totalt dominerade matchen.

» Mora har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna mot Almtuna.

Kalmar - Björklöven

» Kalmar som imponerat hittills under säsongen men förlorade hemma senast mot Östersund efter att ha tappat en 2-1 ledning sent i tredje perioden till en 3-2 förlust.

» Tim Theocharidis har gjort poäng i samtliga matcher (6) för Kalmar sen han kom till klubben.

» Björklöven kommer överraskande från två raka förluster där man på förhand varit favoriter. Liam Dower Nilsson fortsätter dock ösa på med mål (7) under säsongsinledningen.

BIK Karlskoga - Västervik

» Karlskoga som fortsatt står på noll poäng har nu chansen på hemmaplan att hitta momentum mot ett Västervik som ligger på 13:e plats.

» Unga Hampus Plato har nu gjort mål i två raka matcher och leder Karlskogas interna skytteliga med tre gjorda mål.

» Västerviks slovakiska stjärna, Alex Ciernik, har gjort fem poäng på de senaste tre matcherna.

Tingsryd - Östersund

» Tingsryd kommer från två imponerande insatser när man besegrat AIK på bortais och Björklöven senaste i Dackehallen.

» Östersund har likt Tingsryd vunnit två raka. Först hemma mot Djurgården och senaste mot Kalmar borta när man vände matchen efter två sena mål (till 3-2) i tredje perioden.

» Tingsryd har vunnit de tre senaste mötena mot Östersund.