HockeyAllsvenskans Stora Pris till Fredric Andersson
Publicerad: 2023-05-03
HockeyAllsvenskans Stora Pris 2023 går till Fredric Andersson i Björklöven.

I fjol införde ligan ett nytt pris: HockeyAllsvenskans Stora Pris.

Hockey och sport är så mycket mer än bara spelet på isen. Det handlar om att vi som sport, klubbar och individer tar ansvar i samhället. HockeyAllsvenskans Stora Pris går till en spelare som gör enastående insatser för samhället.

– Det känns fint att vi kan lyfta fram den sidan hos våra klubbar och spelare, det finns mer än sportsliga prestationer, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

I går delades priset ut för andra gången.

Vinnare: Fredric Andersson, Björklöven.

Motivering:

"Kärnan i Gröngul kompis är en utbildningsstund där deltagarna lära sig om hur allt från kroppsspråk till uppförande och ordval spelar roll och att vi bör uppskatta olikheter i stället för att slå ner på dem. Utbildningen syftar till att inspirera barn och ungdomar till att vara schyssta och välkomnande i sina möten med andra. I omklädningsrummet, på isen, i klassrummet, mot andra elever och lärare på skolan, men också utanför sporten och skolan – på digitala plattformar och i sociala medier. Varje år utbildar Fredric tillsammans med Daniel Rahimi och två spelare från damlaget samtliga ungdomspelare och ledare i Björklöven samt 20-tal skolklasser runt om i Umeå. Under pandemin har denna utbildning genomförts digitalt. Fredric är också en spelare som alltid tar sig tid för fans och står först i kön när det är olika projekt där mötet med fans står i fokus. En förebild."

– Fredric har haft en enorm betydelse för projektet Gröngul kompis. Han har varit väldigt engagerad och har en personlighet som passar. Barn och ungdomar lyssnar verkligen på honom, säger Björklövens VD Anders Blomberg.

– Priset i år går till en stor ledare på isen men en ännu större ledare utanför isen, säger Gabriel Monidelle, VD HockeyAllsvenskan.

VIDEO

{!A}

Jonas Gustavsson