Djurgården rivstartade – Pistek hjälte för Karlskoga
Publicerad: 2024-03-18
Djurgården rivstartade kvartsfinalserien mot Björklöven och vann den första matchen komfortabelt. Theodor Pistek såg till att Karlskoga vann i förlängning mot Södertälje och Östersund kvitterade matchserien i kvalet mot Västervik.

DJURGÅRDEN-BJÖRKLÖVEN 6-2

» Djurgården öppnade kvartsfinalserien på bästa tänkbara sätt och ledde med 5-0 efter två perioder.

» Axel Andersson gjorde två mål för Djurgården. Daniel Brodin hade en fin kväll offensivt och noterades för tre poäng (1+2).

» Malte Sjögren och Nick Schilkey gjorde Björklövens mål i den här matchen.

Målskyttar DjurgårdenAxel Andersson 2, Edvin Hammarlund, Kalle Loponen, Daniel Brodin, Wiktor Nilsson
Målskyttar BjörklövenMalte Sjögren, Nick Schilkey

SÖDERTÄLJE-KARLSKOGA 1-2 efter förlängning

» Theodor Pistek blev stor matchhjälte för Karlskoga när han avgjorde matchen två minuter in i förlängningen.

» Marcus Hellgren Smed var väldigt bra mellan bortastolparna och räddade 36 skott för sitt Karlskoga.

» Södertälje vann skotten med 37-26.

Målskyttar SödertäljeStelio Mattheos
Målskyttar KarlskogaAlbin Eriksson, Theodor Pistek

VÄSTERVIK-ÖSTERSUND 1-2

» Östersund vann efter ett avgörande i den tredje perioden av Anton Öhman. Matchserien är nu utjämnad till 2-2 i matcher.

» Västerviks Anton Svensson sköt hemmalagets mål. Han har gjort poäng i alla matcher i den här matchserien hittills.

» Andreas Ljunggren räddade 22 av de 23 puckar som han fick mot sig ikväll. Det innebar en räddningsprocent på 95,65 för Östersundsmålvakten.