10 anmärkningsvärda nollor

Som sagt, säsongen är ännu ung, men satt och kollade statistiken lite och fastnade lite kring nollpoängarna i serien. Det finns ju några som sticker ut.

Då så, de tio mest anmärkningsvärda nollpoängarna i HockeyAllsvenskan när vi börjat komma in i den sjunde omgången: 

Joakim Hagelin, AIK
Den forne 20-målsskytten på allsvensk nivå fick mest slita defensivt ifjol i Linköping och har tappat lite av sin offensiva gnista, men har potential för att göra mål och poäng också. 25-åringen är förvisso inte en endimensionell poängspelare utan river, sliter och bökar på bra, men behöver få utdelning om AIK ska börja vinna lite matcher. 

Mats Lavander, Björklöven 
Fjolåret var miserabelt för hemvändaren som var skadad, inte levererade och lyckades vara -23. I år ska 34-åringen visa att fjolåret var en engångsföreteelse men hösten har minst sagt börjat knackigt. Fem skott på mål på sju matcher… det räcker inte. 

Jason Walters, Karlskrona
Senast Jason Walters lirade allsvensk hockey så var det i Västerås och då dunkade centern in 27 pinnar. 28-åringen har lastat in okej med poäng under tre år i Danmark - men har inte kommit till i Karlskronas offensiv hittills. En playmaker-kugge som KHK behöver putta igång. 

Brett Sonne, Mora
Mora har rivstartat säsongen - men det har inte Brett Sonne. I alla fall inte poängmässigt. 25-åringen är i första ledet en stark tvåvägsspelare som prioriterar laget för jaget och har egentligen aldrig öst in poäng på seniornivå, men visst är det anmärkningsvärt att det lyser tomt i poängkolumnen. 

Emil Molin, Rögle
Dallas Stars-lånet missade starten på serien och har aldrig varit någon stor poängplockare på seniornivå, men 21-åringens poängsprutande på juniornivå i kombination med att han har spelet i sig gör att man kan begära någon pinne från hans klubba. Speciellt med tanke på att det börjar bli dags att slå igenom nu. 

Francois Bouchard, Södertälje
Kanadensaren tickade igång efter en uppstartssträcka ifjol och spottade in 18 mål för Oskarshamn, men har inte fått igång varken spelet eller poängmakandet i nya klubben Södertälje. 26-åringen börjar redan bli ifrågasatt - och visst, noll poäng på sex matcher är anmärkningsvärt. 

Jonas Djupvik Lövlie, Södertälje
Den norske landslagscentern har inga enorma krav på sig i ett stjärnfyllt Södertälje, men visst ska den store 23-åringen kunna leverera även offensivt som han gjorde i hemlandet ifjol. Är inne i en acklimatiseringsperiod - poängen kommer nog start. 

Andreas Molinder, Timrå
341 SHL-matcher. Det är en CV-merit som imponerar, men Andreas Molinder var sannerligen blek i Timrå ifjol och årets säsongsstart skvallrar inte om att det blir speciellt annorlunda i år. 27-åringen är en av veteranerna som måste kliva fram i unga Timrå. 

Oscar Johansson, Timrå
Fyra mål i Asplöven förbyttes mot 14 kassar i Timrå ifjol - men årets säsong har börjat poängskralt för 26-åringen som varit en pålitlig allsvensk poängplockare i flera år. I ett lag som skriker efter fler poängmakare är det viktigt att Oscar Johansson börjar leverera igen. 

Evan McGrath, Västerås
2012/13 blev Evan McGrath hela HockeyAllsvenskans poängkung. Det ledde till kontrakt med Frölunda där han hade svårt att platsa och i våras kom han tillbaka till Västerås utan att imponera. Hösten har också startat svagt, både spel- och poängmässigt. Kanadensaren börjar bli ifrågasatt och har en hel del att bevisa. 


10 tidiga överraskningar

Serien är bara i sin linda - men det finns många spelare som stuckit ut på ett positivt sätt i säsongsinledningen.

HockeyAllsvenskan har bara hunnit med dryga fyra omgångar och det ska inte dras massa slutsatser ännu - men kan inte låta bli att plocka ut tio spelare som överraskat på mig hittills. Som stuckit ut mer än väntat. Detta är ingen ranking med inbördes ordning eller så, utan bara en personlig reflektion. Dessutom: vad som är en överraskning är ju en subjekt bedömning. Det gör att killar som exempelvis Ludvig Nilsson och Marcus Eriksson inte är med, för det är för mig väntat att spelarna ska ha prominenta roller i år. Tyvärr har jag inte hunnit se alla lag ännu - så en del tyckande är baserat på mestadels statistik och andras åsikter, men ni får leva med det.

Nåväl: 

Joachim Nermark, Asplöven
Under seniorkarriären har Joachim Nermark brottats för att spela till sig offensiva roller utan att lyckas - men nu har han fått förtroende i Asplöven och har i säsongsinledningen sannerligen tagit den chansen. 21-åringen, som främst är en pålitlig tvåvägscenter, har gjort poäng i alla matcher hittills. Det kanske är dags för det offensiva seniorgenombrottet nu. 

William Quist, Björklöven
Stortalangen William Quist spåddes en lysande framtid för några år sedan och tingades också av Edmonton Oilers, men sedan har karriären gått i stå. I vårens kval så gjorde 25-åringen dock en storstilad insats och har börjat årets säsong i samma anda, med bra, frejdigt spel kombinerat med bra poängskörd. Kanske kommer genombrottet äntligen. 

Mikael Eriksson, Karlskoga
Grovjobbare, "pain in the ass"-spelare och tacklingsglad - men under säsongsinledningen har Mikael Eriksson också visat bra offensivt spel med sin tyngd och frenesi. 27-åringen har ju i princip alltid haft en energiroll men fick rollen som producerande lirare under fjolårsäventyret i Frankrike, och det har till synes gjort "Daggen" gott. Fyra poäng på fem matcher är riktigt vasst, dessutom. 

Alexander Ytterell, Karlskoga
Poängskördarna under åren i Danmark skvallrar om det offensiva kunnandet, men det fanns ändå en del frågetecken kring Alexander Ytterell som inte var speciellt tongivande i Södertälje när han lämnade klubben. 23-åringens säsongsstart är dock succéartad, inte minst poängmässigt, med poäng i alla fem matcherna och tre power play-mål. 

Joel Kellman, Karlskrona
Skrällvarningen var utfärdad inför säsongen - men att Joel Kellman skulle explodera poängmässigt redan från start, utan någon längre seniorerfarenhet i bagaget, är överraskande. 20-åringen är sensationell sexa i poängligan - men imponerar också med sitt kloka och mogna centerspel. 

Filip Cruseman, Karlskrona
Rivjärnet hade en sensationell säsongsstart ifjol men mattades sedan i takt med att vintermånader tickade på. Nu har Filip Cruseman fått en ny stark start, tre mål och fem poäng, och visar återigen gott gry. Överraskande bra. Dock: Cruseman-utmaningen är att försöka hålla i spelet och poängmakandet hela vintern i år. 

Robin Press, Södertälje
En av de största utropstecknen under säsongsstarten är givetvis SSK-backen Robin Press som stundtals hade det jobbigt spelmässigt ifjol, men som fått en pangstart i år, såväl spel- som poängmässigt. 19-åringen, som valdes sist i NHL Entry Draft 2013, överöses med speltid och har vuxit till en absolut nyckelspelare. 

Jonas Engström, Södertälje
Fjolåret var en besvikelse när det gäller Jonas Engström, men i år har forwarden fått en tydlig roll i tunga kedjan med Jacob Dahlström och Robert Carlsson, och då har han också fått en kanonstart på hösten med mål i fyra raka matcher. "Enga" har en härlig energinivå - men har nu också fått med sig handlederna och följsamheten i spelet. 

Tobias Liljendahl, Vita Hästen
Det blev knapert med speltid i Djurgården ifjol, men i Vita Hästen har Tobias Liljendahl fått en mer prominent roll, bidrar med fin fart och styrka och har också dunkat in tre kassar på fyra matcher. Den store högerskytten går för en JVM-biljett och har sannerligen fått en bra start i den jakten. 

Axel Brage, Vita Hästen
Hockeynomaden Axel Brage har inte lyckats ta förstaspaden i någon allsvensk klubb tidigare (och då har han representerat sex klubbar) men har fått en pangstart i Vita Hästen som han var med och tog upp i serien i våras. 25-åringen har varit spektakulärt bra så här långt, vilket är överraskande med tanke på att just målvaktssidan pekades ut som en av nykomlingens svagheter.


"Tidiga domedagar…"

Säsongen är inte ens fyra omgångar gammal - men redan pratas det om succéer och domedagsprofetior.

Det går snabbt i hockeyvärlden. 

Det kan vara bra att ha med sig med tanke på den hybris och de domedagar som det flaggas för överallt, trots att HockeyAllsvenskan knappt lämnat startblocken. Den fjärde omgången är inte ens komplett, och redan hyllas vissa lag för sin satsning och sitt lagbygge, medan andra döms ut av samma anledningar. 

Vita Hästen målas upp som sensation, Asplöven pekas ut som vinstmaskin, Västerås beskylls för att vara ett fuskbygge, AIK sågas och tippas få kvala för att hålla sig kvar. 

Stopp och belägg säger jag.

Efter tio omgångar kan man se linjer i serien. Saker och ting börjat sätta sig. Men inte ens då är saker skrivna i sten. I alla fall inte i HockeyAllsvenskan. Vi har sett många exempel de senaste åren där PlayOff-lagen sett gjutna ut, men där det ändå kastats om efter nyår. 

Björklöven ifjol är väl ett lysande exempel. Laget, som då var nykomling, startade uruselt och räknades ut direkt. Sedan kom en fantastisk vinsttrend, laget vann tio av elva matcher och seglade upp på en PlayOff-plats. Folk jublade och hissade laget. Sedan kom en rejäl formsvacka, laget halkade ner i källaren och tvingades till kval. Det var en resa mellan hopp och förtvivlan för Umeåborna, en tacksam story för media - men också ett bevis för hur snabbt det kan svänga i den här serien. 

Så, fans till exempelvis Vita Hästen, Asplöven, Västerås och AIK, och kanske framförallt media: döm inte lagens säsong eller lagbyggen ännu. 

Allt är bara i sin linda. 

Det kommer hända enormt mycket innan Hesa Fredrik ljuder för sista gången den här säsongen. 

***

Dock: man får givetvis ha åsikter även om serien är ung (jag menar bara att man inte kan döma ett lagbygge efter tre eller fyra matcher). Och det är bara att medge att man imponeras av Vita Hästen, Asplöven och Karlskrona hittills. Dessutom har Södertälje fått ihop sina saker tidigt, jag misstänkte att det skulle krävas en uppstartssträcka, men det är full gas från start. 

Bland lagen som inte startat så bra märks ju framförallt Västerås, Malmö, AIK och Rögle - fyra lag som i majoriteten av förhandstipsen i alla fall placerades bland de sex, sju första lagen i serien. 

Men som sagt: vi drar inga slutledningar ännu. Efter tio omgångar är jag beredd att kasta in min första analys. 


Malmö och Rögle i topp

Genomgången av lagen är klar och premiären står för dörren - det är hög tid att leverera årets tippning.

Jag är väl sist på bollen, men hur som helst. Det är inget att spara på, vi kör rakt upp och ner: 

1 Malmö
Kanske lite mainstream-tippning, men det kan inte hjälpas. Även om hajpen nått nya höjder den senaste tiden så går det inte att förneka att Malmö sitter på ett av de intressantaste lagen, där man satsat på kontinuitet och sedan kryddat det hela med ett lass etablerade allsvenska toppspelare. Nytillskotten är inga chansningar, utan har levererat i den här serien förr. En viktig nyckel för Malmö är att Pontus Sjögren lyfter sitt spel något i kassen, vilket han har kapacitet för. 

2 Rögle
Bakom Malmö är det lite jämnare, men jag väljer Rögle som främsta utmanare. Det grundar sig i tre saker: magkänslan, truppen och förmågan att leverera när det behövs som mest. Truppen ser riktigt bra ut, backsidan är minst lika bra som ifjol och forwardssidan kanske snäppet bredare, men framförallt så har man två kompetenta målvakter i är, där svajade man rejält ifjol. Det vimlar av energispelare i laget och Rögle kommer bli så där intensiva som egentligen bara Rögle kan. 

---

3 Södertälje
Sett spelare för spelare kanske Södertälje skulle vara i topp. Det vimlar av etablerade spelare rakt igenom hela uppställningen och nye tränaren Janne Karlsson vet precis vad som krävs för att leverera på den här nivån. Men: 16 nya namn, tre nya spelare och enorma krav utifrån. Det kommer ta lite tid att sätta det här pusslet och jag är tveksam till att man kommer ha stäm i allt från start. Men är detta ett lagbygge som osar av högoktanig klass.

4 Västerås
Kan kännas lite lågt att sätta Västerås fyra, men det är jämnt i toppen och laget kan lika gärna segla upp som etta. Bara det att man har seriens vassaste keeper i Jonas Fransson ger chans till poäng i varje match. Lagets spets är fantastisk, men bredden kanske saknas lite. Det finns också lite frågetecken som måste benas ut, kanske framförallt statusen på Evan McGrath och Matt Fornataro som var formsvaga i våras, men som måste igång nu.

5 Karlskoga
Värmlänningarna har ju knappast rosat marknaden under försäsongen, men att de där låtsasmatcherna inte betyder något har vi ett otal bevis på. Fakta är att Karlskoga sitter på ett kanonlag, inte minst offensivt där det trängs massor av kompetenta lirare. Laget kommer bli sedvanligt jobbiga att möta och kan säkert härja runt högre upp i tabellen. Den enskilt största nyckeln till framgång är Mattias Modigs målvaktsspel. 

6 AIK
AIK hymlar inte med målsättningen utan man vill upp till SHL omedelbart. Frågan är bara om man har truppen för att lyckas med det. Målvaktssidan och backsidan ser förvisso bra ut, men offensivt finns det stora hål och frågan är vem som ska göra målen. Dessutom är det väldigt mycket nytt och det kommer ta tid att sätta rollerna och hierarkierna. Dock: det vimlar av unga och lovande spelare som kan slå igenom med förtroende, så det finns en fin uppsida. 

7 Oskarshamn
Oskarshamn känns mer gedigna i år jämfört med ifjol. Klubben har byggt upp kontinuitet de senaste säsongerna och har något att falla tillbaka på, men för att man ska hota högre upp i tabellen krävs överleverans av nyförvärven. Det som Gasper Kroselj, Marc Zanetti och Greg Squires visat upp hittills ser verkligen lovande ut och skapar den spets som laget behöver för att bli ett lag för övre halvan. Det känns som IKO kniper en kvalplats. 

8 Mora
Att Mora lyckades krångla sig till PlayOff ifjol var en bragd efter den turbulenta och skadedrabbade säsongen. Nu vill man upprepa den bedriften och ta sig till nya Slutspelsserien, och det finns alla möjligheter att göra. Det känns välbalanserat både offensivt och defensivt, ungt mixas med äldre, och spetsen känns inte lika chansartad som ifjol. Den stora nyckeln ligger i Dan Bakalas målvaktsspel - håller bara han så borde det bli kvalspel. 

---

9 Almtuna
Almtuna var helt uträknade ifjol men gjorde en stark säsong. Till den här säsongen har man fått behålla det mesta av truppen och kryddat med intressanta spelare, och det känns som att laget är moget att plocka någon placering i tabellen. Den arbetarmentalitet och jävlar anamma man byggde upp ifjol lever vidare och gör Uppsalalaget till ett svårspelat kollektiv, och med en bredare spets än ifjol så kommer man absolut utmana om en kvalplats. 

10 Timrå
Omstart ifjol efter SHL-degraderingen och gjorde det riktigt bra med tanke på förutsättningarna där man hade ett ungt lag med oetablerade spelare. I år har man mer eller mindre samma lag och bör kunna skippa fjolårets uppstartssträcka, men eftersom kunnandet i truppen ändå är begränsat och den offensiva udden slö så lär det inte räcka till någon kvalplats. Timrå kommer vara ett hårt arbetande gäng som är svåra att slå, men inte mer än så. 

11 Karlskrona
Fjolåret var en megasuccé. Nu har så gott som all spets lämnat med undantag av Alexander Bergström, vilket skapar många frågetecken kring lagbygget. Ersättarna är av mer arbetar- och energikaraktär, och Karlskrona kommer bli mer av en kollektivt arbetande maskin i år istället för ett lag som förlitar sig till några enskilda spetsar som ifjol. Laget är svårtippat, men med tanke på att det saknas etablerade poängspelare så blir det svårt att nå kval. 

12 Asplöven
Asplöven har varit uträknade under alla år i HockeyAllsvenskan och är det i år också. Laget ser dock homogent ut, man har många spelare i en stor utvecklingsfas som kan växa enormt av förtroende och man har arbetat upp en härlig "vi ska visa hockey-Sverige"-mentalitet som är djupt rotad. Målvakten Daniel Spence måste lyckas och man måste hålla sig hyfsat skadefria - men gör man det borde man undvika negativt kval. 

---

13 Björklöven
Nja, fjolåret var en enorm missräkning. Klubben har förändrat på ledarsidan men valt att ge majoriteten av spelarna nytt förtroende inför den här säsongen. På pappret känns det tunt i alla lagdelar med två orutinerade målvakter, en backsida med många killar som underpresterade ifjol och en forwardssida som var oväntat impotent ifjol. Ett stort antal spelare underpresterade ifjol - de måste upp nu, annars blir det en ny jobbig säsong för Löven.

14 Vita Hästen
Nykomlingen Vita Hästen har gjort ett tappert försök att värva ihop ett lag som kan hävda sig i den här serien, men det känns skrämmande tunt när man skärskådar djupet i laget. Spetsen är vass, främst offensivt, men i övrigt är frågan om man verkligen orkar hålla sig flytande ovanför kvalstrecket den här säsongen. Känslan är att det finns för många frågetecken, för många hål i uppställningen och för många bra konkurrenter. 


"Spetsig toppklass imponerar"

Jonas Gustavsson synar alla lag inför seriestarten i HockeyAllsvenskan - vi räknar ner till 10 september. Idag: Västerås.

Västerås gjorde en stark insats i HockeyAllsvenskan ifjol, landade tvåa och var det lag som för andra året i rad släppte in minst mål i hela serien. Dock: laget orkade inte ladda om och hävda sig i Kvalserien. Det berodde bland annat på att man fick några skador, tvingades lasta in ett gäng nya spelare och fick obalans i laget med nya rollfördelningar och hierarkier. Västerås har dock börjat samla på sig fin rutin från kval uppåt, något som man sannerligen kommer ta med sig in i säsongen som kommer.

Västerås blir ett topplag i år också. Laget förfogar över seriens bäste målvakt i Jonas Fransson som har rutin, lugn och en förmåga att få saker att se väldigt enkla ut. Spetsarna i laget är överlag av extremt bra allsvensk klass. Förutom Fransson så har man plockat in Nick Angell från Karlskrona som var en av seriens bästa backar ifjol, gjort klart med spelgeniet och poängmaskinen Conny Strömberg som varit vass under försäsongen, värvat pålitlige tvåvägscentern Dustin Johner och har med tidigare etablerade poängspelare som Matt Fornataro och Evan McGrath från start. Spetsen är fruktansvärt bra.

Det fick dock några orosmoln. Västerås har släppt in minst mål två år i rad, men backsidan i år känns betydligt tunnare än ifjol, och man är beroende av att några av de unga spelarna steppar fram. Detsamma framåt, där det är orutinerat i fjärdekedjan och tappen av etablerade energispelarna Viktor Mårtensson och Marcus Jonsson ska inte underskattas, det gör att mycket fysik, vilja och jävlar anamma har försvunnit. Dessutom, varken Matt Fornataro eller Evan McGrath glänste i våras när de gjorde comeback i VIK. 

Under flera år har Västerås byggt ett framgångsrikt spel byggt kring ett starkt försvarsspel. Det lär fortsättas på den inslagna vägen, även om nya tränarkonstellationen med Martin Filander i spetsen säkerligen vill spetsa offensiven, vilket man måste ha som målsättning med den fire power som finns framåt. VIK kommer utmana om första- eller andraplatsen - men då måste några saker klaffa: någon ung back slå igenom och Fornataro och McGrath måste visa form från tidigare år, bland annat. Känslan är, trots att VIK är hajpat, att det finns en hel del frågetecken som måste rätas ut.

BLOGGEN FUNDERAR KRING...

... MÅLVAKTERNA
Jonas Fransson har varit seriens främsta målvakt i flera säsonger nu. 34-åringen sprider ett otroligt lugn omkring sig och gör inga yviga rörelser. Var inte på topp i Kvalserien i våras, och lär vara revanschsugen nu. I Jonatan Bjurö, inhämtad från Visby/Roma, har klubben fått en vassare backup än ifjol, men han lär inte få många matcher från start eftersom Fransson vill och ska stå mycket.

... BACKARNA
Andreas Lindh, Andreas Frisk och Tomas Mitell lämnar givetvis hål efter sig, och det är oroande med tanke på hur mycket av Västerås spel som bygger på en ramstark defensiv. Nyvärvade Nick Angell blir givetvis backankare, understödd av lagkaptenen Per Helmersson och kommande stjärnan Jonas Emmerdahl. Johan Jonsson är en bra defensiv back, men sedan tunnas det ut snabbt, och killar som Simon Fredriksson och Hampus Larsson behöver steppa upp. Ryktet gör gällande att VIK letar efter någon backkugge till, och det skulle behövas.

... FORWARDS
Oj, vilket spets det finns här. Jeremy Williams var seriens bäste målskytt ifjol och är givetvis en viktig poängmakare, inte minst i power play. Nu har klubben dessutom Matt Fornataro och Evan McGrath från start, två killar som vräkt in poäng i VIK-tröjan förr, och som har stor potential även om vårens insatser lämnade en del i övrigt att önska. In kommer också Conny Strömberg och Dustin Johner, två allsvenska toppspelare, och med dessa fem spelare så har VIK en offensiv spets som inget lag i serien kan matcha. Bakom dem ser det också bra ut. Fredrik Johansson kan skapa understöd i toppkedjorna och i Mikael Frycklund, Brock Montpetit och Eddie Davidsson verkar klubben ha hittat en riktigt bra tredjekedja som imponerat under försäsongen. Visserligen finns det dåligt med rutin djupare ner, men det behöver inte vara negativt, VIK är erkänt duktiga på att slussa in skickliga juniorer. Dock så blir man lite skadekänsliga. 

... MEST SPÄNNANDE NYFÖRVÄRVET
Brock Montpetit har imponerat under försäsongen med sin speed och vilja att driva mot kassen. Ingen storstjärna, men en effektiv hockeyarbetare med vissa spetskvaliteter.

... ÖVERRASKNINGEN
Det finns flera som kan överraska, men spelförande centern Christopher Mastomäki känner onekligen spännande. 17-åringen har ett fint spelsinne och har på vissa håll jämförts med William Karlsson.

... POÄNGKUNGEN
Många om budet, men det känns lockande att nämna Conny Strömberg. 38-åringen lyckades inget vidare med Örebro i SHL ifjol och lär vara rejält revanschsugen och har sett bra ut under försäsongen. Lär inkassera en hel del assist i power play där han kan lägga mackor till skarpskytten Jeremy Williams.

... BUSEN
Med Andreas Lindh, Viktor Mårtensson och Marcus Jonsson borta så försvann en hel del elakhet, och det finns ingen riktig buse. Men Brock Montpetit verkar vara en spelare som är jäkligt jobbig att möta.

... 3 SPELARE SOM BLOGGEN LYFTER FRAM

Jonas Emmerdahl - Snacka om spännande spelare. Har etablerat sig som en viktig back i Västerås, men känslan är att Jonas Emmerdahl kan slå igenom ytterligare. 22-åringen har alla verktyg för att lyckas: spelsinnet, fysiken, beslutsamheten. Kommer få chansen att ta en större roll nu då flera backar lämnat, och det känns som att han är redo att ta det ansvaret.

Mathias Bromé - Virvelvinden från ifjol. Mathias Bromé kom från mer eller mindre ingenstans, slog sig in i laget och imponerade med sin fart och frenesi. 20-åringen eldade sannerligen på resten av laget med sin energi. Under årets försäsong har superlativen inte varit lika många och talangen uppges få slåss istid. Det ska bli intressant att se om forwarden orkar följa upp de fina intentionerna från ifjol.

Mikael Frycklund - Västerås lastar fram unga och spännande spelare och Mikael Frycklund är en av dem. Han har jämförts med flera storcentrar i klubben, bland annat Patrik Berglund. Efter en lovande säsong i förfjol så blev det dock ett steg tillbaka för 21-åringen ifjol. Han hittade ingen permanent roll i laget och kastades runt en del när han inte satt på bänken. Under årets försäsong har Frycklund spelat till sig rollen som tredjecenter - och då kanske genombrottet kommer?


Ansvarig utgivare Stefan Bengtsson. Copyright HockeyAllsvenskan AB. Webbproduktion av Future Sports Media