Västervik förlänger med Mattias Karlin
Publicerad: 2020-03-26
Västervik har skrivit nytt kontrakt med huvudtränaren Mattias Karlin och meddelar samtidigt att assisterande tränaren Mikael Johansson lämnar klubben.

Många menar att Mattias Karlin ÄR Västervik.

Vid sidan om en kort sejour i Mora så har han varit huvudtränare i klubben sedan 2011. Han tog över i båset i division två, och har sedan lotsat klubben upp till HockeyAllsvenskan och fört laget till Slutspelsserien de två senaste åren.

Nu står det klart att han blir kvar i Västervik ett tag till. Under torsdagen meddelade klubben att man tecknat ett nytt treårsavtal med 40-åringen.

– Vi är glada och tacksamma av ha Mattias påskrift klar och kan nu i lugn och ro fortsätta att bygga laget inför nästkommande säsong, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

– Att få ha kvar Mattias i tre säsonger till är otroligt viktigt för oss. Först och främst för att han är ligans bästa taktiker i mina ögon, men också att vi kan fortsätta vår resa med att försöka etablera VIK på hockeyallsvensk nivå.

Däremot blir det ingen fortsättning för assisterande tränaren Mikael Johansson.

– Klubben har bestämt att man måste kapa lite på kostnaderna kring organisationen runt A-laget, vilket gör att vi inte kommer förlänga Mickes avtal. Micke har gjort två bra säsonger hos oss, vilket slutspelsplats båda säsongerna visar. Micke Johansson är en väldigt trevlig och kunnig tränare som kompletterat Mattias bra. Jag vill å mina egna och klubbens vägnar tacka Micke för dessa två säsonger och önskar honom stort lycka till i framtiden, säger Georgsson.

Läs mer på Västerviks hemsida

Jonas Gustavsson