Axel Brage är klar för spel i Leksand
Publicerad: 2018-04-23
Leksand har gjort klart med målvakten Axel Brage som hämtas från Örebro. Dessutom flyttas juniorbacken Axel Bergkvist upp i A-truppen.

I januari skrev Leksand nytt kontrakt med målvakten Jonas Arntzen.

Nu kompletterar dalaklubben målvaktsbesättningen genom att värva in Axel Brage från Örebro där han vaktat buren i 29 matcher under två säsonger.

29-åringen har tidigare spelat allsvenskt i Växjö, Oskarshamn, Tingsryd, Troja-Ljungby, Sundsvall, Malmö och Vita Hästen - och är således klar för sin åttonde allsvenska klubb.

Avtalet är skrivet på två år.

– Axel är en stor målvakt som jobbar lugnt och tryggt, vilket ger ett lugn till laget. Han har skaffat sig stor erfarenhet genom åren och är en person som kommer till jobbet varje dag och hela tiden vill bli bättre, säger Leif Carlsson, sportsligt ansvarig, till Leksands hemsida.

Brage:

– Det känns verkligen jätteroligt att få komma till Leksand och till en så stor och anrik förening. Av det jag har sett hittills, ser det ut som att vi får ett riktigt bra och spännande lag. Att få vara en del av föreningens satsning känns verkligen jätteinspirerande.

Leksand flyttar också upp junioren Axel Bergkvist i A-truppen. Den 17-årige backen svarade för 32 poäg på 45 matcher i J20-laget i vintras och var dessutom ombytt i två matcher i HockeyAllsvenskan.

– Axel är en talang som har ett bra spelsinne och hittar många öppningar för sina passningar. Det är en kille som vill väldigt mycket, och har ett stort driv för att bli en etablerad elitback. Det ska bli intressant att följa hans utveckling kommande år i LIF, säger Leif Carlsson.

Läs mer på Leksands hemsida

Jonas Gustavsson