4. Låt säsongen leva: "Vill inte ha serielunk"

14 mars 2019 15:00

I åtta artiklar kommer HockeyAllsvenskan att presentera invändningar kring Ola Lundbergs serieutredning. Allt för få hockeyn än mer populär och än mer engagerande.
Del 4: Låt hela säsongen leva!


Det är av yttersta vikt att både slutpelet OCH seriespelet är spännande och att alla matcher gäller något.

”Serielunk” gör det svårare att sälja biljetter och skapa intresse, kort och gott det blir svårare att bli ”Sveriges mest engagerande idrott”.

Det räcker inte med ett spännande slutspel med publikfester i mars och april. Hockeyn måste leva och locka publik och intresse från seriestart i september till att hockey-VM är slut i maj.

För vi vill väl ha publik och intresse över hela landet under HELA säsongen?

KONSEKVENSER AV SERIEUTREDNINGEN

Utredaren föreslår att ett slutspel i SHL format införs i alla serier. Det leder till ett seriespel med färre streck där det inte är livsviktigt vilken plats lagen hamnar på, det vill säga fler matcher som inte gäller något. Det kommer leda till lägre publiksiffror och mindre engagemang från supportrar och media.

Utredarens förslag kan ge ett intressant slutspel men ger definitivt en ointressantare serie.

HOCKEYALLSVENSKANS FÖRSLAG

Därför föreslår HockeyAllsvenskan en serie med flera streck i tabellen som ger matcher som betyder något. Med fler spännande matcher kring strecken får vi den typ av hockey som lockar publik och media.

Med HockeyAllsvenskans förslag blir det spänning både i toppen, mitten och botten av tabellen i en enkel seriestruktur som är lätt att förstå för alla. Lag kommer ha fler möjligheter att kämpa om att ligga ”på rätt sida strecket”.

En jämn och tight tabell, med fler matcher på liv och död i en serie som lever under hela säsongen. Det tror vi lockar mer publik och engagerar fler!

» Förtydligande av HockeyAllsvenskans remissyttrande till Svenska Ishockeyförbundet rörande Serieutredningen (PDF)