Matchguide: Kamp om förstaplatsen i Mora

8 mars 2016 10:00

Mora toppar slutspelsserien med två omgångar kvar att spela. Strax bakom kommer Timrå som av de jagande lagen. Ikväll drabbar den playoffsuktande duon samman, med Smidjegrav Arena som spelplats.


Match:
8/3 19.00 Mora-Timrå, Smidjegrav Arena

Sändning:
C More Hockey, cmore.se

Timrå slog till med en riktig smäll i söndagens omgång. Redan efter en kvart hade laget gått ifrån till ledning med 3-0 i bortamötet med Leksand. Segersiffrorna skrevs slutligen till 4-1, en prestation som givetvis fick beröm från tränarhåll.

- Vi gör en bra match, kommer ut bra och kan odla på det i resten av matchen. En annan sak som avgör är att vi står emot så pass starkt när de kommer över oss i början på andra. Vi hanterar det bra och det avgör matchen, summerade Roger Forsberg matchen för Timrås hemsida.

Segern gav Timrå tre värdefulla poäng till tabellen, där laget tog klivet förbi Leksand. Nu väntar match mot att annat Dalalag, i form av Mora. Till den nya bortaresan tar Forsberg och Timrå med sig många plussidor från söndagen.

- Det finns mycket att ta med oss. Vi åker mycket skridskor, sätter hög press och är stabila i försvarsspelet över 60 minuter. Totalt sett spelar vi bra både offensivt och defensivt.

Även dagens motstånd Mora är ett lag med vind i seglen. På sina tre spelade matcher i slutspelsserien har det blivit idel segrar och laget har seglat upp i tabelltopp. I söndags blev det även två vikiga poäng mot Oskarshamn, efter seger med 2-1 efter straffar. Detta trots ett sent ledningsmål för IKO i slutet av den första perioden.

- Jag tror att den största anledningen var att vi visade stort tålamod. Det var givetvis tungt att gå 0-1 med tre sekunder kvar, men vi fortsatte att nöta på, säger Jeremy Colliton till Moras hemsida om vändningen.

Inför kvällens fjärde omgång placerar sig Mora på playoffplats med åtta poäng. Gästande Timrå är två placeringar och även två poäng bakom, vilket gör duons möte till en riktig vattendelare. Seger för Mora och laget kan dra ifrån än mer i tabelltoppen.

- Matchen imorgon (läs idag) är ingen skillnad mot andra matcher nu. Vi har spelat matcher av slutspelskaraktär sedan jul, så nyckeln är hela tiden att ha en bra balans mellan tålamod och desperation, resonerar Colliton och pekar ut segerreceptet för sitt Mora.

- Timrå är ett bra lag som spelar liknande som oss, så vi måste ta initiativet på hemmaplan och hålla i pucken så mycket som möjligt. Det kommer att bli en rolig kväll.

Läget i lagen:
Mora har inte rapporterat om några förändringar i sin matchtrupp. I den senaste segern saknades dock stjärnan Kevin Gagné.

Vad gäller gästande Timrå ska det efter vinten mot Oskarshamn inte ha tillkommit några nya avbräck.

- Jag tror inte att det dök upp några nya skador, men vi har några borta sedan tidigare, har tränare Forsberg sagt till TIK:s hemsida.

Notera att:
* Timrå spelade 3-1 i matcher på Mora i grundserien.
* Mora är det enda lag som vunnit samtliga sina tre matcher i slutspelsserien.
* Jonathan Dahlen toppar skytteligan i slutspelsserien, där han gjort fyra av Timrås nio mål.

Läs också:
Moras hemsida inför matchen
Timrås hemsida inför matchen