Västerås förlänger med Gustav Lindberg

10 december 2018 15:45

Västerås och Gustav Lindberg har kommit överens om en kontraktsförlängning över nästkommande säsong.


Sommaren 2017 lämnade Gustav Lindberg Västerås för att spela i Linköping, men i november så kom han tillbaka till VIK igen.

18-åringen, som när han lämnade LHC ledde hela poängligan i J20 SuperElit, har sedan dess levererat fem poäng på nio allsvenska matcher.

Nu meddelar Västerås att klubben tecknat en kontraktsförlängning med forwarden som sträcker sig över nästkommande säsong.

– Det är som vi pratade om när vi tog hit Gurra. Steget från J20 till SHL är tufft, för Gustav har det blivit perfekt med klivet in i gulsvart och allsvenskan. Vi tycker att Gustav visat att han vill och ska vara med i truppen och vill därför redan nu göra klart med honom inför nästa säsong, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Lindberg:

– Det känns riktigt roligt att få förtroende även nästa säsong. Att få komma tillbaka till VIK har lite varit att hitta ännu mer glädje i hockeyn igen. För en dryg månad sen så visste jag inte så mycket om nästa år och nu står man här i VIK med ett förlängt kontrakt. Det är stort, jag är stolt över förtroendet.

Läs mer på Västerås hemsida