Patrik Zetterberg förlänger med Västerås

12 juni 2018 19:45

Västerås har förlängt med sportchefen Patrik Zetterberg som skrivit på ett nytt treårsavtal.


Patrik Zetterberg klev in i rollen som sportchef i Västerås inför förra säsongen och gjorde succé när han förde klubben tillbaka till HockeyAllsvenskan efter blott ett år i HockeyEttan.

Nu skriver Västerås ett nytt treårskontrakt med 47-åringen.

– Den gångna säsongen gick han från ett blankt papper till att hitta en trupp som till slut gick hela vägen upp i HockeyAllsvenskan. Zäta har gjort ett väldigt bra jobb med små resurser och medel. Han är också en person som bidrar med energi, kraft, gemenskap och till en härlig stämning i hela föreningen, säger klubbchefen Mats Boquist till Västerås hemsida.

Zetterberg:

– Det känns fantastiskt roligt att klubben vill ha med mig i det fortsatta arbetet. Vi gjorde ett stort jobb förra säsongen och det känns kul att få förtroende att vara ansvarig för de kommande tre åren. Det känns otroligt motiverande att föreningen tror på mig så mycket.

Det nya avtalet innebär att Zetterberg blir renodlad sportchef, och inte fortsätter som assisterande tränare i båset som ifjol.

– Nu när vi kliver upp så är det ett måste att jag kan fokusera helt ut som sportchef med allt vad det innebär. Min nya roll innebär att jag är sportchef för J18, J20 och A-lag, med allt som rör det. Det handlar om resor, boenden, flyttar med mera. Det finns varken tid eller möjlighet för mig att vara i båset och jag känner själv att jag inte har ambitionen att vara där, säger Zetterberg.

Läs mer på Västerås hemsida

» Transfercentralen