Veckans Femma: "Ligans bästa spelare...?"

12 oktober 2020 14:00

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


MÅLVAKT

Kevin Poulin, Björklöven

Det fanns många fina målvaktsprestationer den senaste veckan, men Kevin Poulins insats i bortakampen mot Vita Hästen, kryddad med en vinstgivande toppräddning i slutet, var en av de allra främsta. Kanadensaren har visat strålande klass i inledningen av ligan.

Bubblare: Daniel Marmenlind, Västervik; Olof Lindbom, Mora

**

BACKAR

Jimmie Jansson, Västerås

Backarnas skyttekung från ifjol har inlett starkt poängmässigt även i år och har gjort poäng i samtliga omgångar hittills. Den gångna veckan blev det ett mål och en assist på två matcher, och Jansson är också den spelare som matchas hårdast av alla i VIK.

Marcus Karlström, Almtuna

En doldis som tagit ytterligare kliv framåt och fått en stor roll i Almtuna. Uppsala-laget hann med tre matcher i veckan och Karlström noterade tre assist, gick +2 och snittar näst mest istid av alla backar i laget (bakom NHL-lånet Gustav Lindström).

Bubblare: Rasmus Bengtsson, Tingsryd; Dennis Fröland, AIK

**

FORWARDS

Samuel Fagemo, Södertälje

Södertäljes vecka var inte den bästa med två förluster och en vinst, men Samuel Fagemo har imponerat och levererat ett mål och tre assist. Bland annat en urläcker assist bakom ryggen till Nick Olesen, en av veckans snyggaste prestationer.

Jens Lööke, Timrå

Timrå spelade bara en match i veckan, men vilken match... Timrå slog tillbaka Karlskoga med hela 7-1, och förstakedjan kombinerade in tio poäng, där Lööke stack ut med fyra poäng (ett mål, tre assist). I den där poängraden återfanns en hel del läckerheter, bland annat en fin assist till Jonathan Dahlén.

Marcus Sörensen, Vita Hästen

Ligans bästa spelare? Inte helt omöjligt. Marcus Sörensen, till vardags i NHL och San Jose Sharks, har varit dominant i spelet i flera matcher. Inte minst gångna veckan. Vita Hästen åkte på dubbla förluster, men Sörensen var inblandad i tre av fem mål med ett mål och två assist.

Bubblare: Nicklas Heinerö, AIK; Jesper Norbäck, Almtuna; Ludvig Elvenes, Tingsryd; Gerry Fitzgerald, Västervik