Årets Back: Marcus Björk, Oskarshamn

26 april 2018 10:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2018! Årets Back, som röstas fram av HockeyAllsvenskans expertjury, är Marcus Björk, Oskarshamn.


Guldtröjan för Årets Back syftar till att belöna den back som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury.

2018 går Årets Back till Marcus Björk, Oskarshamn.

Marcus Björk kom till Oskarshamn inför den gångna säsongen och gjorde sin debutsäsong i HockeyAllsvenskan i vintras.

20-åringen vann både Oskarshamns interna poängliga och backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan efter att ha producerat 13 mål och 34 poäng på 52 matcher. Därtill gjorde han också fem mål och åtta poäng i Svenska Spel Trophy.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att få ett sådant här fint pris. Det finns otroligt många bra backar i HockeyAllsvenskan, så ett stort tack, säger Marcus Björk.

– Jag vill också skicka ett stort tack till både Björn (Hellkvist, tränare) och Jens (Gustafsson, tränare). I ett tidigt skede fick jag stort förtroende och den roll jag verkligen ville ha.

Marcus Björk tackar också backpartnern Karl Johansson för framgången.

– Jag och Kalle har spelat tillsammans sedan dag ett, vi hittade en väldigt bra kemi som jag inte tror många backar hittar med varandra.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE
2017 Kevin Gagné, Mora

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2018 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan 2018