Matchguide: Förlänger Björklöven segersviten?

2 december 2019 10:00

Björklöven har vunnit åtta (!) raka matcher, förlängs sviten ikväll mot Mora? Dessutom möts AIK och Karlskrona på Hovet.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 AIK - Karlskrona, Hovet
19.00 Björklöven - Mora, A3 Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» AIK fortsätter att brottas med formen. Laget är sist i HockeyAllsvenskan, har tio poäng upp till kvalstrecket och har tretton förluster på de fjorton senaste matcherna. Nu är dessutom målvakten Johannes Jönsson sjukskriven tills vidare. Därför har AIK lånat in Mika Järvinen från finska Sport. AIK har även värvat in backen Gustav Bouramman från Färjestad som väntas göra debut ikväll.

» Karlskrona har förlorat tre raka matcher och har spelat sex raka matcher utan att ta någon trepoängare. På grund av en del frånvaro så har KHK förstärkt med tre HockeyEttan-lån: Jesper Norbäck, Pelle Hedlund och Viktor Näslund. Samtliga väntas spela ikväll och ska göra tre matcher i klubben.

» Karlskronas Viktor Liljegren har hittat målformen. Efter två mål på femton matcher så har det blivit sex mål på de tio senaste matcherna, varav fyra mål på de fem senaste kamperna.

» Björklöven toppar HockeyAllsvenskan och har vunnit åtta (!) raka matcher. I de senaste två omgångarna har Umeå-laget vunnit mot toppkonkurrenterna Karlskoga och Timrå på bortaplan, dessutom.

» Efter åtta raka förluster så har Mora börjat plocka lite poäng. De senaste fyra matcherna har genererat sju av tolv möjliga pinnar, och senast blev det en 3-1-seger hemma mot Västervik.

» Björklövens Alexander Wiklund är i fin målform med sex mål på de sju senaste matcherna. Innan dess? Två mål på sexton matcher.