Profilerna: "Han har ett stort spel i sig"

8 september 2019 15:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Tingsryd-tränaren Magnus Bogren lyfter fram profiler inför säsongen.


Tingsryd-tränaren Magnus Bogren om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Ludvig Claesson från AIK. Jag har haft honom i Rögle tidigare och han har tagit stora kliv sedan dess. En lugn och stabil back som jag tror kan växa ut till en ledande spelare i vårt lag.

– Benjamin Nissner från Vienna Capitals. En spelskicklig center med bra blick för spelet. Han är skicklig på många sätt och känns spännande.

– Anton Svensson från Västerås. Han fick testa lite allsvenskt spel i Västerås ifjol. Han har tagit en lite annorlunda och längre väg till HockeyAllsvenskan. Han är en lite äldre spelare med fina offensiva kvaliteter. Snabb och skicklig med pucken.

... vem får sitt genombrott i år?

– Det finns många som kan få det, men jag säger William Fransson. Han är fortfarande junior men har spännande kvaliteter. Han är från byn, har varit i väg till HV71 och kommer hem som en bättre spelare. Han är inte den största backen men han har ett stort spel i sig.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Joachim Nermark får inte alltid rubrikerna han förtjänar. Jag tycker han är en stabil spelare och en riktigt bra tvåvägsspelare. Han ville vara kvar hos oss för att kunna ta nästa kliv. Han är inte den som pratar mest, men han har mycket hockey i sig.

... vem vinner poängligan i Tingsryd?

– Vi har några som kan slåss om det men jag säger Robin Carlsson.

» #14lag14analyser