Björn Karlsson tvingas avsluta karriären
Publicerad: 2019-01-07
Efter att ha ådragit sig en ny hjärnskakning så tvingas Björn Karlsson nu att avsluta karriären.

Få spelare har varit så skadedrabbade som Björn Karlsson har varit de senaste åren.

Det var i början av 2014, när han spelade i Malmö, som de stora skadeproblemen började. Karlsson ådrog sig en hjärnskakning i Malmö som höll honom borta från hockeyn i ett och ett halvt år. Han gjorde sedan comeback i Pantern, men fick då problem med ljumskarna och kunde bara spela sporadiskt.

De två senaste säsongerna har Karlsson spelat i Oskarshamn - men båda säsongerna har varit plågade av skador.

Under våren, sommaren och hösten ifjol rehabiliterade han en ny skada innan han i mitten av oktober skrev på för Tingsryd. Den här säsongen blev det tolv matcher innan Karlsson ådrog sig en ny hjärnskakning.

Nu meddelar Taif att 30-åringen beslutat sig för att lägga skridskorna på hyllan.

"Det är oerhört ledsamt att Björn som idag fyller 30 år tvingas att avsluta sin karriär i förtid till följd av den senaste hjärnskakningen. Björn har verkligen bidragit med sitt stora spel och sin erhörda rutin under den tid som han har spelat hos oss i Tingsryds AIF. Det var oerhört glädjande för oss att Björn valde att ge sin karriär en omstart hos sin moderklubb, dessvärre så slutade det långt tidigare än både vi och Björn hade hoppats på. Björn har ett stort spel i sig och om han hade haft en annorlunda skadehistorik så hade han varit en given elitspelare under många år framöver", skriver Tingsryd på sin hemsida.

Läs mer på Tingsryds hemsida

Jonas Gustavsson