Listan: "Segertåget bara fortsätter"
Publicerad: 2020-10-22
Varje vecka så listar vi tio heta grejer från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan - en salig blandning av lag, spelare och prestationer!

1 Björklöven

Segertåget bara fortsätter. Uddamålsvinsten mot Västervik, med ett segermål i slutminuterna, är det närmaste Löven varit en förlust hittills - annars har det varit solida segrar. Sex matcher, sex segrar och +21 i målskillnad. Björklövens säsongsstart är inget annat än helt perfekt. Det har påtalats flera gånger men tåls att påtalas igen: bredden i laget imponerar, det är kollektivet som vinner matcherna.

2 Jonathan Dahlén

Fyra raka matcher med tre poäng. Ett otroligt facit, så klart, och Jonathan Dahlén har också seglat upp i poängligatopp med tolv pinnar på sex fem matcher. Timrå-sportchefen Kent "Nubben" Norberg gick ut i media och sa att Dahlén gör 100 poäng i vinter om han får vara skadefri… klarar han verkligen det? Han har missat en match hittills, men håller han sitt snitt landar han på 122 poäng.

3 Karlskogas supernolla

Tre raka matcher utan att släppa in mål. En otrolig supernolla av Karlskoga som vann med 5-0 mot Väsby, 4-0 mot Södertälje och 4-0 mot MODO, innan sviten sprack i ondagens returmatch mot Södertälje där det rann in puckar redan i den första perioden, och där det till slut blev en 2-4-förlust. BIK luftade två målvakter som bidrog till supernollan, där Tim Juel höll nollan i två raka matcher innan Stefan Stéen tog över och också höll nollan.

4 Tobias Forsbergs debut i C More

Vi minns alla det som hände Tobias Forsberg när han spelade med Leksand. Nu är hjälten tillbaka i hockeybubblan igen och under onsdagen gjorde han debut i C More som expert i sändningen av matchen mellan Södertälje och Karlskoga. På läktaren syntes också en banderoll med texten "Kämpa Tobbe". Skönt att ha profilen tillbaka i HockeyAllsvenskan igen!

5 Timrås tredjeperioder

Vilka tredjeperioder Timrå satte upp under veckan! Vita Hästen ledde med 2-1 efter 40 minuter i fredags, sedan gick Timrå ut och vann tredje perioden med 4-0 och matchen med 5-2. Kristianstad sköt 2-1 i början av den tredje perioden i söndags, Timrå svarade med att göra tre raka mål och vinna matchen med 4-2. Hyfsad utdelning under sista tredjedelen alltså, där man har 7-1 i de två senaste kamperna.

6 Marcus Sörensen

Det märks att Marcus Sörensen är en helt ordinarie och producerande NHL-spelare. Virvelvinden stundtals dominerar sina byten i HockeyAllsvenskan och Vita Hästen. Har gjort poäng i alla matcher hittills - sex stycken - och har noterat fyra poäng på sina två senaste kamper.

7 Erik Hanses 150 vinster

Erik Hanses murade igen totalt i tisdagens match mot MODO och höll nollan i Almtunas 3-0-seger. Det var veterankeeperns 150:e vinst i ligan, och han är den blott andra målvakten, efter Jonas Fransson, att nå den milstolpen. Fransson stannade på 156 vinster, och Hanses har därmed chansen att bli ligans vinstrikaste målvakt någonsin den här säsongen. Sju vinster kvar…

8 Alexander Wiklunds målform

Grovjobbaren, boxplay-specialisten och härföraren Alexander Wiklund slog sensationellt till med 20 mål ifjol. I år har han startat glödhett. Wiklund har spelat fem av sex matcher, och gjort mål i samtliga (!) matcher. Det har ingen annan spelare i ligan mäktat med.

9 Claes Endres första nolla

Vem som skulle ta målvaktsspaden i AIK var en av frågorna inför säsongen. Efter två raka starter av Edvin Olofsson så ser det nu ut som att Claes Endre, som gjort fyra raka starter, är etta. Hans insats mot Tingsryd gick inte av för hackor heller. Endre hade en svettig afton, räddade 39 skott och höll sin första allsvenska nolla.

10 Filip Gustavssons spel

Södertälje har blandat och gett i inledningen och en av frågorna som kommit upp är vem som ska ta förstaspaden i målet. Nu kanske det blir Filip Gustavsson? Han har startat fyra av de fem senaste matcherna och lett laget till tio av tolv poäng i de matcherna. Gjort starka insatser mot formstarka Tingsryd och Karlskoga, och är en av ligans just nu hetaste målvakter.