Kvalserien: Drömstart avgjorde för Almtuna
Publicerad: 2019-03-23
Almtuna fick en drömstart på matchen mot Hudiksvall och det bäddade för seger. Även Vita Hästen och Tranås vann i Kvalseriens andra omgång.

STRAFFSEGER FÖR TRANÅS

Tranås lyckades vinna sin hemmapremiär i Kvalserien. Boden besegrades med 3-2 efter straffar.

Lagen följdes åt i matchen och tre av fyra mål tillverkades i powerplay.

Kristoffer Backman fixade 1-0 för Tranås i första perioden, men sedan vände Boden på matchen. Via två snabba mål i slutet av första perioden så tog norrlänningarna ledningen med 2-1. Tommy Wargh satte 1-1-kvitteringen innan Christian Pettersson sköt 2-1.

Tranås kvitterade i början av den tredje perioden då Kristoffer Backman blev tvåmålsskytt.

Matchen gick till övertid och straffar och där drog Tranås alltså längsta strået. Filip Petersson satte det avgörande målet för smålännningarna.

STARTEN BÄDDADE FÖR ALMTUNA

Almtuna är alltjämnt obesegrade i Kvalserien efter att ha slagit tillbaka Hudiksvall med 4-2 i den andra omgången.

Starten bäddade för segern. Almtuna gled nämligen ifrån till 4-0 redan i den första perioden. Viktor Hertzberg gjorde 1-0 efter drygt tre minuter och bara minuten senare så utökade Alexander Lunsjö till 2-0. Jens Jakobs spädde sedan på till både 3-0 och 4-0 innan pausvilan.

Hudiksvall fick in två reduceringspuckar - Sebastian Manberg i andra perioden och Alexander Pettersson i tredje perioden - men kom inte närmare än så.

Oscar Fröberg vaktade Almtuna-buren. Han räddade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 %.

POWERPLAY NYCKEL FÖR VITA HÄSTEN

Vita Hästen var i förarsätet målmässigt hela matchen och lyckades också hålla undan och 3-2-vinna på bortaplan mot Kristianstad.

Precis som i premiären så spelade trotjänaren och stjärnan Marcus Eriksson en central roll för Vita Hästen.

Christopher Fish gjorde 1-0 i första perioden, sedan gjorde Eriksson 2-0 i slutet av den andra perioden och spelade fram Henrik Rommel till 3-1 i den tredje perioden.

Vita Hästen hade tre powerplay i matchen - och utnyttjade samtliga då alla tre målen kom med en spelare mer på isen.

Viktor Kokman vaktade buren för Vita Hästen. Han räddade 25 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 92,6 %.

Kristianstad - Vita Hästen 2-3
Periodsiffror: 0-1, 0-1, 2-1
Skott: 27-22
Målskyttar Kristianstad: Fredrik Hansson, Viktor Wahldén
Målskyttar Vita Hästen: Christopher Fish, Marcus Eriksson, Henrik Rommel

Statistik: Kristianstad - Vita Hästen