Profilerna: "Han fick halvt genombrott ifjol"

25 augusti 2019 13:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Karlskoga-tränaren Staffan Lundh lyfter fram profiler inför säsongen.


Karlskoga-tränaren Staffan Lundh om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Nikola Pasic från Linköping. Han var med oss i två matcher ifjol och gjorde det bra. Det ska bli spännande att se honom från start. Han är en skicklig hockeyspelare. En intensiv spelare som vågar göra saker.

– Wilhelm Westlund från Vita Hästen. Han har visat mycket bra saker och är rejälare i spelet än vad jag föreställde mig. Bra på skridskorna och med pucken. Vi ska se om vi kan hitta och förädla de där grejerna som gjorde honom till ett så stort ungdomsnamn.

– Filip Roos från Frölunda. En storvuxen men ändå rörlig back. Han är skicklig med pucken. Han kommer från Frölunda-skolan och har samma rörelsemönster som alla där, á la Rasmus Dahlin.

... vem får sitt genombrott i år?

– Oliver Eklind. Han fick ett halvt genombrott ifjol men jag tror han kan blomma ut helt den här säsongen. Han har egentligen allt. Puckkontroll, bra blick för spelet och ett bra skott. Där finns alla grunder, det handlar bara om att tro ännu mer på sig själv och att kanske få in lite mer explosivitet i allt han gör.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Jag säger August Gunnarsson. När man ser honom på träning så händer det saker som man inte riktigt förstår. Han hittar lösningar som andra inte ser. Rätt som det är ploppar det bara ut saker. Kan han göra det oftare och i matcher så kan det bli fantastiskt bra.

... vem vinner poängligan i Karlskoga?

– Jag tror det blir Fredrik Forsberg. Han har en otrolig hunger efter att göra mål och har vassa egenskaper för att vara en framgångsrik målskytt.

» #14lag14analyser