Matchguide: Jagande lag drabbar samman
Publicerad: 2017-02-22

Nykomlingen Västervik jagar en topplats och chans på den HockeyAllsvenska finalen. För att lyckas krävs nog tre poäng under onsdagen när MODO, som i sin tur jagar en plats bland topp åtta, gästar.

Match:
22/2 19.00 Västervik - MODO, Plivit Trade Hallen

Sändning:
C More, cmore.se

Västervik kommer till spel efter att ha luggat Pantern på poäng i den senaste matchen. I Skåne lyckades Vstervik kriga till sig ett oavgjort resultat efter full tid, trots att Pantern till stora delar var det spelförande laget. Dock fick Västervik nöja sig med en poäng med sig hem.

Nu ställs Västervik mot MODO. En tuff motståndare på förhand, då MODO kanske fått en nytändning i laget efter sitt tränarskifte. Men Västervik har hemmaplan och har mycket att spela för då man fortsatt har chans på att nå den HockeyAllsvenska finalen.

MODO bröt sin svit på tre raka tunga förluster när Vita Hästen hemmabesegrades med 2-1 efter förlängning i den senaste omgången.

– Det var en lättnad, ja, när vi fick in segermålet och poängen är oerhört dyrbara i den här situationen. Det kändes som om det kom in två kilo guld just nu i vår kappsäck i och med segern, sa målvakten Erik Hanses efter segern till klubbens hemsida.

Det var första matchen med Pär Styf vid rodret. Styf tar nu klivet ner till assisterande tränare när Pär Bäckman tar över huvudansvaret till matchen mot Västervik.

– Jag har stor respekt för den här situationen och jag vill verkligen göra allt för MODO Hockey. Nu gäller det att tömma sig totalt för att sedan vila innan det är dags att fokusera om på nästa uppgift och då närmast bortamatchen mot Västervik på onsdag. Fem matcher återstår, säger Hanses.

Läget i lagen:

Conny Strömberg är tillbaka från sjukdom hos hemmalaget. Vart han placeras imorgon är i skrivande stund oklart. Emil Georgsson är fortsatt sjuk och Jonas Fransson skadad. Jens Andersson är fortfarande utanför laget.

Tommy Enström och Pär Edblom är sedan tidigare långtidsskadade för MODO. I övrigt är inga ändringar rapporterade.

Notera att:
* Båda lagen ligger i mittenskiktet av powerplaystatistiken.
* MODO tar mer poäng på bortaplan än hemmaplan.
* MODO:s Jesper Lindgren är HockeyAllsvenskans poängstarkaste juniorback med 18 poäng på 44 matcher.

Läs också:
Västerviks hemsida inför matchen 
MODO:s hemsida inför matchen

Johannes Gullbrand