Beslut: Alexander Lindqvist-Hansen får böter
Publicerad: 2018-12-05
Västerviks Alexander Lindqvist-Hansen får böter för en "diving" i matchen mot AIK.

BESLUT

Efter match mellan Västerviks IK och AIK, HockeyAllsvenskan, den 2 december 2018 åläggs Alexander Lindqvist-Hansen, Västerviks IK. följande straff för diving:

Böter om 5 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av en anmälan, ett yttrande från Alexander Lindqvist-Hansen samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: Efter 39:21 i matchen mellan Västervik och AIK, och efter en sargduell jobbar Västerviks nr.64 Alexander Lindqvist-Hansen efter pucken. Spelaren får en mindre påverkan från AIK-spelaren och slänger sig för att försöka få till en utvisning. Spelaren visas ut för diving. Efter videogranskning efter matchens slut konstaterar jag att divingen ska bedömas som flagrant och därav anmälas.

Alexander Lindqvist-Hansen: Efter ett nerlägg uppstår en kamp om pucken i hörnet mellan mig och en AIK spelare. Han trycker upp mig mot sargen men jag lyckas få loss pucken. När jag ser att pucken är lös så försöker jag ta mig loss och röra mig mot pucken. AIK spelaren inser då att jag är på väg att få tag i pucken och greppar då tar med sin vänsterhand i mina byxor och trycker min höft in mot sargen igen som man tydligt ser på videon. Detta gör att jag inte får fram mitt vänsterben som jag behöver för att stödja på och då faller jag. Jag förstår att det ser ut som att jag faller lätt men där är en solklar orsak och fysiska anledningar som leder till detta. Jag är inte en spelare som filmar eller lägger mig ner och kommer aldrig vara det heller.

Disciplinnämnden gör följande bedömning. Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Alexander Lindqvist-Hansen gjort sig skyldig till en diving. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff. Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 14 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 65.

Situationen:


HockeyAllsvenskan