Plant och Häman Aktell stannar i Björklöven

31 mars 2020 11:50

Björklöven har förlängt kontrakten med backarna Adam Plant och Hardy Häman Aktell.


Björklöven har lagt två pusselbitar till kommande säsongs backbesättning. Både Adam Plant och Hardy Häman Aktell har nämligen kritat under nya avtal med klubben.

Adam Plant inledde säsongen i Västervik innan han i februari blev klar för spel i Löven. Den 24-årige kanadensaren svarade för 19 poäng på 40 matcher i Västervik samt en poäng på fem matcher i Björklöven under sin debutsäsong i Europa.

Det nya avtalet är skrivet på ett år.

– Adam gjorde det bra under det korta inhopp han var här och han passar bra in i det sätt vi spelar. Han kommer bli en tillgång under kommande säsong, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Hardy Häman Aktell har spelat i Björklöven de två senaste åren, och svarade för 16 poäng på 45 matcher den gångna vintern. 21-åringen var också imponerande +20 i plusminus-statistiken.

Det nya avtalet är skrivet på två år.

– Hardy har en jättepotential i sig och han tog stora kliv redan förra säsongen. Vi hoppas att han kan ta lika stora kliv igen och vara en ledande back i våran backuppsättning. Precis som alla andra kontrakterade spelare känner han en stor revanschlust inför nästa säsong, säger Per Kenttä.

Läs mer om Adam Plant på Björklövens hemsida

Läs mer om Hardy Häman Aktell på Björklövens hemsida