Björklöven tvingade fram avgörande match!
Publicerad: 2022-04-19
Björklöven 5-3-vann mot MoDo och tvingade därmed fram en sjunde och helt avgörande semifinalmatch!

Det blir en sjunde och helt avgörande semifinalmatch mellan MoDo och Björklöven!

Björklöven 5-3-vann den sjätte matchen och utjämnade därmed till 3-3 i matcher.

– Grymt att få ta det här till en match sju, säger Björklöven-kaptenen Fredric Andersson till C More.

Lagen växeldrog i ledning under matchens gåmg. MoDo hade 1-0, Björklöven vände till 2-1, MoDo vände tillbaka till 3-2.

Karl Johansson 3-3-kvitterade för Björklöven några få minuter efter MoDos 3-2-mål, och det var också ställningen efter två perioder.

Bara 29 sekunder in i tredje perioden skickade Jacob Olofsson in 4-3 med sitt andra mål för kvällen, och fler fullträffar blev det inte.

– Underbart. Vi hade ett mål i dag och det var att vinna. Nu får vi en match sju och det är efterlängtat. Vi kommer vara redo för den, säger Björklöven-tränaren Viktor Stråhle till C More.

– Jag tycker att vi är starka mentalt och visar bra karaktär. Vi har en stark grupp och många starka ledare som hjälper oss framåt.

MoDo-tränaren Mattias Karlin:

– Vi bäddade dåligt för oss själva. Vi släpper in billiga mål. Vi tar mycket utvisningar. Det håller inte, säger han till C More.

Den sjunde och helt avgörande matchen spelas i Hägglunds Arena på torsdag.

Björklöven - MoDo 5-3

Målskyttar Björklöven: Jacob Olofsson 2, Olle Liss, Karl Johansson, Gustav Possler

Målskyttar MoDo: Nikolaj Jelisejevs, Filip Sveningsson, Emil Wahlberg

Noterat:

» Björklöven vann skotten med 33-28.

» Det gjordes åtta mål och detta var därmed den hittills målrikaste matchen i matchserien.