Matchguide: Tingsryd vill inta AIK:s hemmaborg

5 mars 2016 10:00

Hovet har under hela säsongen varit ett i det närmaste ointagligt fort för AIK. När den HockeyAllsvenska finalen idag går vidare med match just där är det upp till Tingsryd att ändra på det.


Match:
5/3 18.40 AIK-Tingsryd, Hovet

Sändning:
C More Sport, cmore.se

Den HockeyAllsvenskan finalen står för tillfället och väger. Efter att Tingsryd öppnat starkt med en 3-0-seger hemma i Nelson Garden Arena studsade AIK tillbaka med exakt samma siffror i torsdags.

Den stora matchhjälten där var målvakten Gustaf Lindvall, som stod för hela 26 räddningar. Bland utespelarna skrev även Eric Norin in sig i matchprotokollet, via en assist till 3-0-målet. Backen är även nöjd med den prestation som hans AIK visade upp.

- Vi gjorde en jäkligt bra match, både defensivt och offensivt. Jag tycker att vi gjorde det rätt bra i tisdags också. Men senast gick vi lite mer på kropp, åkte lite mer skridskor och framför allt så utnyttjade vi våra lägen, säger Norin till AIK:s hemsida.

I och med torsdagens seger för AIK är det utjämnat till 1-1 i finalserien. Nu väntar alltså match tre, som är något av en nyckelmatch. Det lag som vinner ger sig själva matchboll i serien och Norin tror att Tingsryd bjuder samma typ av motstånd som senast.

- Det blir nog inga överraskningar. De kommer att gå ut som de brukar, ge järnet och vi måste försöka att spela vårt spel. Vi spelade bra i torsdags och det gäller att vi fortsätter på den vägen.

I egenskap av seriesegrare i grundserien står AIK med hemmaplansfördelen i den HockeyAllsvenska finalen. Laget spelar därför sin andra raka match på Hovet idag, en plats som under säsongen suttit skräck i de flesta motståndarna. På sina 27 hemmamatcher har AIK tagit hela 24 vinster och Norin är övertygad om att det ger en psykologisk fördel.

- Ja, jag tycker det. Det är ingen enkel uppgift att komma hit och möta oss på Hovet. Tvärtom, och det tror jag att alla lag är medvetna om.

Läget i lagen:
AIK har inte rapporterat om några förändringar i sin matchtrupp.

Inte heller Tingsryd har meddelat kring några nyheter. Laget saknade dock Niklas Johansson i torsdags, samtidigt som Adam Åkesson gick som extraforward efter att ha gått magsjuk.

Notera att:
* Gustaf Lindvall och Johannes Jönsson hållit varsin nolla under de två inledande finalmatcherna.
* Tingsryd är ett av endast tre lag som vunnit på Hovet denna säsong.
* Grundseriens flitige målskytt och poänggörare Malte Strömwall ännu inte fått det att lossna i finalserien.

Läs också:
AIK:s hemsida inför matchen
Tingsryds hemsida inför matchen