Profilerna: "Ingen som kräver rampljus"
Publicerad: 2020-09-12
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Kristianstad-tränaren Mikael Gath lyfter fram profiler inför säsongen.

Kristianstad-tränaren Mikael Gath om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Adam Falk från Djurgården. Han är en spelskicklig spelare som är en sådan där gammaldags traditionell och smart tvåvägscenter. Klok och löser det mesta. Ser spännande ut.

– Rikard Olsén från Vita Hästen. Han har en uppsida efter att ha haft en undanskymd roll ifjol. Tycker han har mer offensiv i sig och är allround. Bra på rören och ett bra skott. Jag tror han blir ett utropstecken hos oss.

– Lucas Edmonds från Växjö. Han är fortfarande junior och verkligen en målskytt. Jag ser vilka kvaliteter han har på våra träningar, nu gäller det bara att överföra det till matcher och det ska bli spännande att se om han klarar det. Kan han få ut nära 100 % av det han får ut på träningarna så kommer han göra många mål, tror jag.

… vem får sitt genombrott i år?

– Kalle Miketinac är en av de bättre centrarna i ligan redan, så det känns som han fått sitt genombrott, men jag tror han kan ta ett kliv till.

… vem pratades det för lite om?

– Dennis Svensson är jätteviktig för oss. Han får inte så många rubriker, men är bra i alla spelformer, är laglojal och gör allt för lagets skull. Han är ingen som kräver eller vill ha något rampljus, men han borde uppmärksammas mer.

{!A}

… vem vinner poängligan i Karlskoga?

– Kalle Miketinac.

» #14lag14analayser

Jonas Gustavsson