De trivs bäst mot lagen i Slutspelsserien
Publicerad: 2020-03-11
Det vimlar av starka poängspelare i lagen i Slutspelsserien, men vilka av spelarna har producerat mest mot just lagen i Slutspelsserien?

Timrå, Karlskoga, Västerås, Vita Hästen, Södertälje och Västervik ska spela Slutspelsserien.

Lagen har mötts fyra gånger under säsongen och alltså spelat totalt 20 matcher internt mot varandra.

Vilka spelare har då producerat mest i de matcherna?

Ja, föga överraskande så är det Jonathan Dahlén som varit vassast. Forwarden kom tvåa i HockeyAllsvenskans poängliga, och svarade för totalt 28 poäng (14 mål, 14 assist) på de 19 matcher han spelade mot lagen i Slutspelsserien.

Han skuggas av lag- och kedjekamraten Albin Lundin som också gjort 28 poäng (8 mål, 20 assist), men som gjort färre mål.

{!A}

Lite intressanta noteringar:

– Jonathan Dahlén, Timrå, och Fredrik Forsberg, Karlskoga, blev etta och tvåa i HockeyAllsvenskans skytteliga. Noterbart är att båda gjort 14 mål mot lagen i Slutspelsserien, men också att båda har ett högre målsnitt mot de här lagen jämfört med de lag som inte är med i Slutspelsserien. Dahlén har 0,69 mål i snitt per match mot andra lag, och har 0,74 mål per match i snitt mot lagen i Slutspelsserien. Forsberg har 0,56 mål i snitt per match mot andra lag, och har 0,70 mål per match i snitt mot lagen i Slutspelsserien.

– Karlskogas Gustaf Thorell gjorde tolv mål i år, men har "bara" gjort ett mål mot lagen i Slutspelsserien.

– Södertäljes Nick Olesen har varit stekhet under andra halvan av säsongen. Han landade på totalt 28 mål och 51 poäng på 50 matcher. Dock så kom "bara" sex mål och tio poäng mot lagen i Slutspelsserien (på 19 matcher). Snittet mot lagen i Slutspelsserien: 0,53. Snittet mot övriga lag: 1,32.

– Vita Hästens Linus Andersson har gjort mål mot alla lag i Slutspelsserien.

– Rob Bordson (sex mål, åtta assist), Darren Nowick (två mål, tio assist) och Adam Plant (ett mål, nio assist) var Västerviks poängstarkaste spelare mot lagen i Slutspelsserien, men alla tre lämnade klubben i samband med att transferfönstret stängde i februari.

Jonas Gustavsson