Profilerna: "Har varit hur bra som helst"
Publicerad: 2020-09-30
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Västerås-tränaren Thomas Paananen lyfter fram profiler inför säsongen.

Västerås-tränaren Thomas Paananen om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Joakim Hillding från Graz99ers. En klok center som kommer få en stor roll i vårt offensiva spel, och som kommer kunna delge våra spelare vad som krävs för att vinna för det har han gjort mycket i sin karriär. Han är bra både som person och spelare, en jättevärvning för oss.

– Henrik Hetta från Malmö. Han hade kanske försvunnit ut i Europa om det inte var för läget i världen, så det är en fin värvning för oss. En spelartyp som vi kanske saknat, som är stark framför mål, bra i sarghörnen och en ledare i omklädningsrummet.

– August Tornberg från Björklöven. Honom har vi haft ögonen på länge. Han var Piteås klart bästa spelare när vi mötte dem i ettan. Han är riktigt bra i sina ljusa stunder, och det hoppas jag vi får se ofta i VIK. Han har börjat bra hos oss, både i egen zon, spelet med puck och i powerplay. Jag tror han blir riktigt bra i våra färger.

… vem får sitt genombrott i år?

– Jag skulle säga Isac Skedung. Han har stått och stampat lite. Han har varit riktigt bra för oss, men vi väntar på det där sista genombrottet som gör att han blir en SHL-spelare. Han har varit hur bra som helst på varje träning i år och tar mer plats i omklädningsrummet, så det är något på gång nu.

… vem pratades det för lite om?

– Jesper Johansson får inte så många rubriker, men jag brukar hylla honom i olika medier. Han är riktigt bra i boxplay och fungerar väldigt bra i gruppen, han betyder mycket för vårt defensiva spel. Jag håller honom högt i min bok.

… vem vinner poängligan i Västerås?

– Joakim Hillding. Han har bevisat år för år att han kan producera.

» #14lag14analayser

Jonas Gustavsson