Matchguide: Vem tar poängkommandot?

25 januari 2020 10:00

Både Timrås Jonathan Dahlén och MODO:s Jonathan Johnson står på 57 poäng i poängligatoppen, vem av dem tar kommandot i poängligan ikväll? Lördagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.15 Timrå - Vita Hästen, NHK Arena
18.00 Björklöven - Karlskrona, A3 Arena
18.00 Västervik - MODO, Plivit Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter två tunga förluster så fick Timrå till ett trendbrott senast när det blev en 2-1-seger mot Kristianstad. Timrå har nu tre raka hemmasegrar där man vunnit med den totala målskillnaden 15-6.

» Sett över de åtta senaste omgångarna så vinner och förlorar Vita Hästen varannan match. Senast blev det en 5-0-vinst på bortaplan mot Almtuna.

» Jonathan Dahlén har gjort gott om poäng hela säsongen, och inte minst de två senaste månaderna. På de sexton senaste matcherna har Timrå-stjärnan svarat för 25 poäng.

» Efter nio raka segrar så tog segertåget stopp för Björklöven senast då laget 3-5-föll på bortplan mot Mora. Hemma har man dock en intakt vinstsvit och har vunnit elva raka matcher, och på de fyra senaste hemmamatcherna har man maffiga målskillnaden 24-6 (7-0 mot Tingsryd, 5-1 mot Karlskoga, 5-3 mot Södertälje och 7-2 mot Timrå).

» Karlskrona är i en svacka och har förlorat tre raka matcher med totala målskillnaden 3-10. Senast blev det en 1-2-torsk på hemmaplan mot AIK.

» Björklövens Alex Hutchings är bara en poäng från att kliva in bland de tio bästa utländska poängplockarna någonsin i HockeyAllsvenskan. Kliver han in på listan idag?

» Västervik har tre raka segrar bakom sig: 2-0 mot Karlskrona, 3-2 efter straffar mot Mora samt 3-1 mot Södertälje. De resultaten har gjort att smålänningarna skapat ett gap nedåt i tabellen, och istället kan börja blicka upp mot SHL-kvalplatserna.

» MODO är i kanonform. Laget har sex raka segrar och har tagit 33 av 36 möjliga poäng under de tolv senaste omgångarna. Senast blev det en 4-2-vinst mot Karlskoga.

» I de fyra senaste bortamatcherna som MODO-stjärnan Adam Tambellini spelat så har han levererat sex mål och totalt nio poöng.