Matchguide: AIK vill dra fördel av publikstödet

3 mars 2016 10:00

Tingsryd vann den första matchen i finalserien mot AIK - nu är det dags för rond två, denna gång med Hovet som skådeplats.


Match:
3/3 19.00 AIK - Tingsryd, Hovet

Sändning:
C More Hockey, cmore.se

Tingsryd vann den första matchen i HockeyAllsvenska Finalen med 3-0 hemma i Nelson Garden Arena och leder således matchserien, som spelas bäst av fem, med 1-0.

Nu har AIK två hemmamatcher i rad, något som backen Andreas Hjelm tror kommer lyfta laget som måste vinna minst en av matcherna för att hålla liv i serien.

– Jag förväntar mig en liknade matchbild som den i tisdags, men chansen är god att vi har mer tryck i grejerna när vi nu får spela inför ett fullsatt Hovet. Förhoppningsvis kan vi använda det på rätt sätt och få mer energi än vad vi hade i den senaste matchen, säger Hjelm till AIK:s hemsida.

AIK var missnöjda med insatsen i första matchen.

– Vi hade svårt att luckra upp deras försvar, kom inte till särskilt många riktigt heta chanser samtidigt som vi hamnade i deras kontringsfälla, säger Hjelm och trycker på vad som måste göras annorlunda:

– Vi måste driva mer på deras kasse i förstaskedet i våra flygande anfall. Och vara mer disciplinerade i försvarsspelet. Det gäller verkligen att hålla koll på deras omställningar.

Tingsryd var desto mer nöjda med öppningsmatchen och har därmed minskat pressen på sig själva inför de två Hovet-matcherna.

Det täta spelschemat, match varannan dag, är inget som bekymrar TAIF.

– Det är detta vi håller på med och det vi tränar för. Det har varit tätt schema för oss hela säsongen, speciellt de senaste veckorna med match varannan dag. Vi har litegrann väntat på att få spela matcher som betyder något igen för det har varit lite stiltje med det. Det är skönt med matcher varannan dag så man inte hinner tänka för mycket utan bara fokusera på nästa. Spelarna vill ha det så, säger tränaren Magnus Sundquist till Tingsryds hemsida.

Sundquist berättar att laget lagt första matchen till handlingarna, men att man tar med sig vissa saker inför fortsättningen.

– Vi ska fortsätta vara väldigt noggranna. Vi var påpassliga igår (i förrgår), men vi må vara ännu mer på imorgon (idag) eftersom de är revanschsugna. Vi ska köra på som igår (i förrgår) fast snäppa upp ännu mer, säge Sundquist.

Läget i lagen: AIK har inte delgett läget i laget. Jonathan Léman, Stefan Johansson och Oscar Steen lirade inte senast.

Läget i Tingsryd:

– Niklas Johansson är fortfarande inte spelklar men är på bättringsvägen. (Adam) Åkesson reser upp imorgon (idag), han har haft magsjuka så vi vill separera honom från laget. Men vi vet ännu inte om han kan spela, säger Magnus Sundquist till Tingsryds hemsida.

Notera att: * Det var en hel del utvisningar i första matchen - men inget av lagen lyckades göra mål i powerplay.
* Tingsryd är ett av blott tre gästande lag som lyckats vinna på Hovet den här säsongen.

Läs också:
AIK:s hemsida inför matchen
Tingsryds hemsida inför matchen