Matchguide: Tar IKO tillbaka serieledningen?
Publicerad: 2019-02-01
Fredag och fyra matcher i Sveriges mest underhållande liga! Tar Oskarshamn tillbaka serieledningen? Förlänger Västervik och Karlskrona sina hemmasviter? Bryter Almtuna sin förlustsvit? Svaren kommer ikväll!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Leksand - Pantern, Tegera Arena
19.00 Karlskrona - Oskarshamn, NKT-Arena Karlskrona
19.00 Almtuna - Västerås, Gränbyhallen
19.00 Västervik - MODO, Plivit Trade hallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Almtuna mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Viktor Hertzberg, Almtuna, och Samuel Ersson, Västerås.
» Spelarkorrarna Victor Rollin-Carlsson, Almtuna, och Jimmie Jansson, Västerås, bjuder på inside-material.
» I första pausen visas en längre intervju med Almtuna-tränaren Nichlas Falk.
» I andra pausen är det fokus på Guldgallret och den här gången är det juniorerna i Västerås och Karlskrona som synas.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

{!A}

LEKSAND - PANTERN

Leksand är i bra form. Laget vann mot serieettan Oskarshamn i onsdags och står på fyra raka vinster och sex segrar på de sju senaste matcherna.
– Jag tycker att vi på det stora hela spelar bättre och bättre. Det är svårt för mig att jämföra med hur det såg ut innan jag kom hit, men under den tid som vi har jobbat tillsammans nu så tycker jag att vi tar steg framåt som sagt. Vi är dock inte helt nöjda än med vårt eget spel. Jag tycker att vi har gjort delar av matcher som har varit riktigt bra, men som helhet måste vi upp lite till. Vi är inte där än, men vi är på väg, säger tränaren Roger Melin till Leksands hemsida.
Nu väntar hemmamatch mot Pantern som föll med hela 1-7 mot AIK senast. Malmö-laget har spelat nio raka matcher utan att ta en trepoängare, men har vunnit fyra av de sex senaste bortamatcherna och är ligans bästa bortalag.
– Pantern är ett lag som spelar bra i förhållande till sin tabellplacering, måste jag säga. De spelar bättre hockey än vad poängen visar, säger Melin.
Lagen möttes i Malmö för två veckor sedan. Då ledde Pantern med 2-0 med mindre än två minuter kvar, men Leksand vände och vann med 3-2 efter övertid.

Noterat:
» Leksand väntas ställa upp med samma lag som senast. Mattias Ritola är avstängd.
» Pantern har lånat ut Ruben Rampazzo till Helsingborg för att han ska komma i form efter en lång skadefrånvaro. Senast saknades också Linus Cronholm, Lukas Haudum och Alexander Pettersson.

» Läs mer på Leksands hemsida

{!B}

KARLSKRONA - OSKARSHAMN

Karlskrona har fyra raka segrar hemma i NKT-Arena. Nu jagar laget femte raka hemmaviktorian när Oskarshamn kommer på besök.
KHK är just nu sjua i tabellen och har skapat ett gap på sex poäng ner till niondeplatsen. En kvalplats mot SHL har man alltså i egna händer med elva omgångar kvar.
– Vi har legat topp åtta hela säsongen och sportsligt hade det varit fantastiskt bra att klara det. Sedan hade det givetvis varit roligt för fansen också att förlänga säsongen lite till, säger Karlskronas sportchef Patric Larsson till blt.se.
Oskarshamn förlorade mot Leksand senast och tappade därmed serieledningen i HockeyAllsvenskan. Smålännningarna är nu en pinne efter nya ettan AIK.
IKO har vunnit samtliga tre möten mot KHK den här säsongen. Senaste mötet slutade 7-0 (!), och KHK är har inte gjort mål i de två senaste mötena (2-0 innan dess).
– Att vi har vunnit de tidigare mötena mot KHK är ju historia och inget vi har nytta av imorgon (idag) utan vi hoppas i så fall att det sitter mentalt hos motståndarna. Å andra sidan vill dom säkert ha revansch för 7-0 senast, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.

Noterat:
» Karlskrona saknade Niklas Johansson senast - och nu har han blivit pappa och är därmed tillgänglig för spel igen.
» Oskarshamn saknar alljämt backarna Isak Pantzare och Anton Björkman.
» Oskarshamns Nolan Zajac har noterat en assist i fyra raka matcher.

» Läs mer på Karlskronas hemsida
» Läs mer på Oskarshamns hemsida

{!C}

ALMTUNA - VÄSTERÅS

Sju raka förluster.
En dyster trend för Almtuna som letar efter ett trendbrott för att kunna lyfta i tabellen. Just nu är laget nästjumbo och under det negativa kvalstrecket. Tre poäng skiljer upp till fast mark.
Nu väntar hemmamatch mot Västerås och faktum är att Almtuna vunnit de fem senaste mötena mellan lagen i Gränbyhallen.
Nykomlingen Västerås, som vunnit sex av de åtta senaste matcherna, har tagit ett järngrepp om tredjeplatsen i tabellen som ger poängfördel i Slutspelsserien.
Just nu skiljer sex poäng ner till fyran Karlskoga - och VIK siktar givetvis på att behålla tredjeplatsen.
– Det är något vi strävar efter. Det är mycket matcher kvar och det kan vända fort. Men kan vi ta den där tredjeplatsen så betyder det oerhört mycket. Då har vi en väldigt stor möjlighet att vinna den serien och gå vidare, säger centern Mikael Frycklund till vlt.se.
Tränaren Thomas Paananen om utgångsläget:
– Vi är glada över där vi ligger, men vi har fötterna på jorden hela tiden och tar en match i taget.

Noterat:
» Almtuna får tillbaka backen Simon Johansson som varit borta i nio matcher på grund av skada. Jacob Ragnarsson, Jesper Mångs och Tobias Hage saknas.
» Västerås saknar Anthon Eriksson som fick ett skott på foten senast. Fredrik Hetta och Marcus Bergman finns på skadelistan sedan tidigare.
» Almtunas Tony Mårtensson har gjort poäng i åtta raka matcher.
» Västerås Sebastian Benker har gjort sex mål på de åtta senaste matcherna.

» Läs mer på Almtunas hemsida

{!D}

VÄSTERVIK - MODO

Västervik är starka hemma i Plivit Trade hallen där man har fyra raka segrar. En svit man ska försöka utöka mot MODO ikväll.
Smålänningarna har en bra känsla mot just MODO då man vunnit de två senaste mötena.
MODO har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och är i bra form. Senast blev det en 5-2-vinst mot Karlskoga.
– Vi fick islossning i målskyttet senast, vilket naturligtvis var väldigt skönt. Vi spelade bra i powerplay och gjorde även mål i spelformen där vi hade bud på fler mål när vi flyttade pucken bra, säger assisterande tränaren Pär Styf till MODO:s hemsida.
Nu vill laget från Övik bryta trenden mot Västervik:
– Det som är lite lurigt med Västervik är att de bytt spelstil över säsongen där de kört på i full fart för att den senaste tiden spela mer taktiskt och mer avvaktande. Det är bättre för oss att vi förväntar oss full fart från dem från start för då kommer vi svara med ännu högre fart, säger Styf.

Noterat:
» Västervik väntas spela med samma lag som senast. Niklas Enberg och Andreas Frisk finns på skadelistan.
» MODO har lämnat Victor Aronsson, Victor Berglund och Johan Eriksson hemma. Tobias Ericsson är tillbaka i laget efter sju missade matcher, skriver klubben på sin hemsida.
» MODO:s Joakim Hagelin har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Läs mer på Västerviks hemsida
» Läs mer på MODO:s hemsida

Jonas Gustavsson