Domartruppen 2020/21 är spikad

8 april 2020 11:00

Domartruppen för kommande säsong är klar och innehåller bland annat sju nya huvuddomare.


Domartruppen för HockeyAllsvenskan 2020/21 är spikad och klar, och det är mycket som ser ut som ifjol, men det är också en hel del nyheter.

Christoffer Holm, Johan Magnusson, Richard Magnusson och Johan Nordlöf (alla huvuddomare) samt Andréas Svensson (linjedomare) flyttas upp till SHL.

Pierre Schilken (huvuddomare) och Markus Yngvesson (linjesomare) slutar döma och vi tackar dem för deras insatser.

De ersätts med ett gäng nya ansikten. Det blir totalt sju nya huvuddomare: Mattias Enroth, Filip Eriksson, Olov Lundqvist, Petter Norman, Fredrik Rönnberg, Johan Wedin och Daniel Wessner.

Norman och Rönnberg är omskolade från linjemän till huvuddomare.

Dessutom blir det två nya linjedomare: Peter Eriksson och Niclas Westman.

– Det är fantastiskt roligt att konstatera att hela fem domare flyttas upp till SHL. Det är verkligen ett kvitto på att vi har en riktigt bra domarstandard i vår liga. Nästa säsong kommer bli riktigt spännande. Det är många nya ansikten, men vi har scoutat noggrant och jag är helt trygg med att vi kommer att kunna leverera, säger Björn Wettergren, domarchef i HockeyAllsvenskan.

– För den som är inne i domarsvängen noterar man säkert att vi nu utvidgat vår scouting från det klassiska att bara titta i serien under. Vi tar in två killar med elitspelarerfarenhet och vi tar in två huvuddomare direkt från linjedomargruppen. Det gör vi samtidigt som vi tar in de bästa och mest lovande killarna i HockeyEttan.

Noterbart är att nya huvuddomarna Olov Lundqvist och Daniel Wessner båda har spelat i HockeyAllsvenskan en längre tid och med stor framgång.

– Fyradomarsystemet gör det möjligt för oss att växla upp elitrekryteringsprojektet där nya domare med gedigen spelarbakgrund slussas in. Det tror jag är helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta ha den världsledande domarstandard som vi har i Sveriges toppligor, säger Wettergren.

HUVUDDOMARE
David Bergman
Jimmy Dahmén
Mattias Enroth (NY)
Daniel Eriksson
Filip Eriksson (NY)
Kristoffer Folkstrand
André Hiljanen
Olov Lundqvist (NY)
Peter Lyth
Petter Norman (NY)
Fredrik Rönnberg (NY)
Anders Sandahl
Filip Sandstedt
Hampus Springare
Johan Wedin (NY)
Daniel Wessner (NY)
Alexander Österberg

LINJEDOMARE
André Ahlström
Christian Billing
Fredrik Bäckström
Nicklas Elmerstig
Peter Eriksson (NY)
Roland Gille
Viktor Hafsäter
Joel Hammar
David Herrwaldsson
Oscar Leander-Olsson
Filip Löwgren
Mathias Naperotti
Joakim Nordberg
Marcus Olsson
Rasmus Strömberg
Teodor Sörholm
Niclas Westman (NY)
Tom Wågström