Matchguide: Sebastian Dyk gör comeback

18 november 2018 10:00

Söndag och sex matcher i HockeyAllsvenskan! Hur går det för Sebastian Dyk i comebacken med Södertälje? Vänder det för MODO? Vad hittar Fredrik Karlström på i debuten med AIK? Fortsätter Leksand att vinna? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

15.00 Pantern - Tingsryd, Rosengårds Ishall
15.00 Södertälje - Västervik, Scaniarinken
17.30 MODO - Vita Hästen, Fjällräven Center
17.30 Almtuna - Leksand, Gränbyhallen
17.30 Oskarshamn - Karlskoga, Be-Ge Hockey Center
17.30 AIK - Västerås, Hovet

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

PANTERN - TINGSRYD

Det fortsätter att gå tungt för Tingsryd som alltjämt ligger sist i HockeyAllsvenskan och nu har gapet upp till det negativa kvalstrecket vuxit till sex poäng. Ligan är inne i en intensiv fast just nu med många matcher på kort tid, så det är skarpt läge för smålännningarna.
I fredags blev det ett 1-3-nederlag mot serieettan Oskarshamn.
Då hade Taif ändå många möjligheter i powerplay, men den spelformen fungerar inte alls just nu. Laget har en effektivitet på 8,3 %, sämst i ligan, och det speglades mot IKO:
– Vi har jättesvårt att skapa chanser. Det handlar om självförtroende och självkänsla, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.
Ikväll väntar bortamatch mot Pantern.
Malmölaget öppnade säsongen starkt, men har tappat på slutet. Det har blivit en seger på de sex senaste matcherna och i fredags tappade man en 2-0-ledning till förlust mot Karlskrona.

Noterat:
» Pantern har saknat William Pethrus (missat tre matcher) och Ruben Rampazzo (missat tolv matcher) senaste tiden. Tony Pappila har lånats ut till Kristianstad i HockeyEttan.
» Tingsryd har Joonas Valkonen, Filip Owesson och Kim Tallberg på skadelistan.
» Panterns Oliver Larsen fördubblade höstens målskörd när han sköt dubbla mål mot Karlskrona i fredags.

SÖDERTÄLJE - VÄSTERVIK

Efter två matchers frånvaro så gör Sebastian Dyk comeback i Södertälje i eftermiddag. Ett stort glädjebesked för SSK, så klart.
Laget har tre raka förluster i bagaget och letar efter ett trendbrott. Dock: alla tre nederlagen har kommit på bortaplan och nu spelar laget hemma i Scaniarinken igen och där har man fyra raka segrar i ryggen.
– Det är perfekt läge för oss att studsa upp här och vara tillbaka. Oavsett motstånd ska vi göra vårat, oavsett motstånd ska vi vara påställda och visa att det är vår rink. Punkt slut, säger assisterande tränaren Denis Bozic till Södertäljes hemsida.
Han ser inget energitapp i laget trots förlusterna:
– Nej, absolut inte. Det var full rulle här i dag (igår) också. Man vinner och man förlorar. Det gäller att fortsätta med goda vanor. Det är bara köra på.
Västervik svarade för en rejäl urladdning i fredags där det blev en 6-0-seger mot Vita Hästen.
När lagen möttes tidigare i höst så vann Södertälje med 3-0.
– Vi vet att de (Södertälje) är starka på hemmaplan och att de är ganska likt Hästen i det att de har en utpräglad förstafemma som drar ett tungt lass offensivt. Södertälje har kanske lite bättre bredd än Hästen men i det stora hela är det vår egen prestation som blir avgörande, säger Västerviks assisterande tränare Mikael Johansson till vt.se.

Noterat:
» Södertälje får tillbaka Sebastian Dyk som missat de två senaste matcherna. Marcus Bohman är skadad medan Henrik Malmström och Thom Flodqvist är utanför laget.
» Västervik spelade utan Andreas Frisk, Gabriel Desjardins och Emil Alba senast.
» Västerviks Kellen Jones svarade för två mål och två assist mot Vita Hästen i fredags.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

MODO - VITA HÄSTEN

Förlustraden blir bara längre och längre för MODO. I fredags förlorade laget mot Västerås och det var sjätte raka nederlaget.
– Vi ska morra ifrån nu och måste visa alla att vi har mer att ge. Vi ska inte vara ett lag som bara håller sig innanför ramarna då spelsystemet i sig inte vinner kamperna åt oss. Vi måste upp i tävlingsnivå och bli förbannade, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
Hellkvist menar att laget håller sig till spelsystemet, men att det inte räcker för att vinna matcher:
– Det är bra att alla håller sig till det vi kommit överens om men spelsystemet skapar endast möjligheter att vinna matcherna. Vi måste sedan ta chanserna som systemet ger oss där spelarna ska ha sin frihet men då måste det också hända saker.
Vita Hästen har också bekymmer. Laget förlorade med hela 6-0 mot Västervik senast, och har sex raka nederlag på bortaplan.
Senast lagen möttes, för en månad sedan, så vann Vita Hästen med 6-3.

Noterat:
» MODO saknade Henrik Björklund, Anton Karlström och Tobias Ericsson senast.
» Vita Hästen spelade utan Lukas Löfquist, August Gunnarsson och avstängde Arvid Degerstedt senast.
» MODO har gjort fem mål på de fem senaste matcherna.

» Läs mer på MODO:s hemsida

ALMTUNA - LEKSAND

Leksand har visat fin form på slutet och vunnit åtta av de tio senaste matcherna.
Den här veckan har laget redan tagit två trepoängare och inte minst gjort fyra mål i powerplay.
– Ja, vi har jobbat mycket på det och vi har kört med nya konstellationer. Jag tycker det ser bra ut men vi kan få ut ännu mer och bli mer giftiga, säger Leksands tränare Leif Carlsson till dt.se om PP-spelet.
Nu väntar bortamatch mot Almtuna.
Uppsala-laget blandar och ger resultatmässigt och kommer närmast från en förlust mot AIK på Hovet.
– En sur torsk. Vi fick lite hugg trots att vi inte spelade lysande, säger tränaren Martin Gudmundsson till unt.se om den matchen, och fick medhåll av tränarkollegan Marcus Ragnarsson:
– I mångt och mycket tar vi för många dåliga beslut med pucken, säger Ragnarsson.
Senast Almtuna och Leksand möttes så vann Leksand med 6-2.

Noterat:
» Almtuna saknar backarna Jesper Mångs och Jonatan Léman som är skadade. Dessutom är Alexander Bjuström fortsatt sjuk och missar ytterligare en match.
» Leksand har frågetecken för Tobias Forsberg som klev av senast, skriver dt.se. Calle Själin och Mattias Ritola är långtidsskadade.
» Almtunas Victor Rollin-Carlsson är tillbaka efter sin hjärnskakning - och har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på Almtunas hemsida

OSKARSHAMN - KARLSKOGA

Serieledande Oskarshamn har gjort en kanonsäsong hittills. Nu väntar dock en intressant utmaning då man ställs mot Karlskoga som lyckades vinna med 4-1 i Be-Ge Hockey Center tidigare i höstas. BIK var då första lag att vinna i IKO-borgen.
– Det är ett härligt läge för revansch för oss. Karlskoga är ett stort och starkt lag med stark skridskoåkning, så det gäller att vi gör vårt jobb, säger tränaren Håkan Åhlund till Oskarshamns hemsida.
Oskarshamn har agerat konsekvent under hela säsongen och det kommer man fortsätta göra:
– Nu har vi kommit nästan 20 omgångar in i serien, lagen möts i andra rundan och man vet vad som komma skall, då gäller det att man gör jobbet man ska ännu bättre och har tålamod, säger Åhlund.
Karlskoga svajade innan landslagsuppehållet men har fått en fin omstart den gångna veckan med dubbla uddamålsvinster.

Noterat:
» Robin Söderqvist har missat de sju senaste matcherna för Oskarshamn men närmar sig en comeback. Det är oklart när den sker, dock.
» Karlskoga saknar alltjämt Viktor Lang och Jacob Lundgård på grund av skador vilket gör att juniorbackarna Wille Hedqvist och Karl Jonsson får fortsatt förtroende. Victor Ekarv är utanför laget. Olle Eriksson vaktar målet.
» Oskarshamns Arsi Piispanen har gjort sju poäng på de tre senaste matcherna.
» Oskarshamns Oskar Nilsson och Alex Hutchings har gjort poäng i de fem senaste matcherna.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida
» Läs mer på Karlskogas hemsida

AIK - VÄSTERÅS

Igår blev det klart att AIK lånar in Fredrik Karlström från Linköping i två veckor. Forwarden, som fick ett dundergenombrott i AIK för två år sedan där han kom från ingenstans till att bli JVM-spelare och skriva SHL-avtal, väntas spela redan idag.
– Ja, det är tanken, säger tränaren Tomas Mitell till hockeypuls.se.
AIK är i fin form med fyra raka segrar i ryggen.
Även Västerås i är i bra slag. Nykomlingen har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och är nu uppe på en stark sjätteplats i tabellen.
Är VIK månne ett givet lag för topp åtta...?.
– Nja, det kan jag väl inte säga men jag tycker att vi successivt växer in i den allsvenska kostymen. Det här är en helt annan nivå än den resan vi gjorde förra säsongen. Vi vill skapa en arbetsmiljö i VIK där man ska få utvecklas och ta ansvar. Det tycker jag att spelarna börjar göra mer och mer, säger tränaren Thomas Paananen till vlt.se.

Noterat:
» Fredrik Karlström, inlånad från Linköping, gör säsongsdebut för AIK, skriver hockeypuls.se. Christian Sandberg gör comeback efter sjukdom, medan Johannes Jönsson, Alexander Deilert och Jacob Dahlström saknas.
» Västerås spelade utan Kenny Källström och Jesper Cederberg senast.
» AIK:s Max Lindholm har gjort fyra mål på de två senaste matcherna.